DOLAR 32,5134
EURO 34,8727
ALTIN 2430,145
BIST 9777,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bayraklı’da dijital arşiv dönemi

Belediye hizmetlerini daha hızlı ve etkin hale getirmek için çalışmalarını sürdüren Bayraklı Belediyesi, tüm arşivi dijital ortama taşımak için çalışmalara başladı. 8 milyon evrak ve 600 bin metre proje dosyasının elektronik ortama aktarılacağı proje sayesinde evrak güvenliği de sağlanmış olacak.

Bayraklı’da dijital arşiv dönemi
17.08.2023 16:45
A+
A-

Belediye hizmetlerini daha hızlı ve etkin hale getirmek için çalışmalarını sürdüren Bayraklı Belediyesi, tüm arşivi dijital ortama taşımak için çalışmalara başladı. 8 milyon evrak ve 600 bin metre proje dosyasının elektronik ortama aktarılacağı proje sayesinde evrak güvenliği de sağlanmış olacak. Başkan Serdar Sandal “Proje ile ilçe sakinlerimizin ihtiyacı olan her türlü bilgi ve belgeye daha hızlı ulaşacağız. Belediye hizmetlerimizi dijital ortamda daha etkin sağlayacağız” dedi.

8 MİLYON EVRAK, 600 BİN METRE PROJE

İzmir Kalkınma Ajansı’nın “Kamuda Dijital Dönüşüm Mali Destek Programı” kapsamında fiziksel arşivin dijital ortama aktarılması projesi ile hibe almaya hak kazanan Bayraklı Belediyesi, tüm belge ve evrakların elektronik ortama aktarılması için çalışmalara başladı. Bu kapsamda, belediyenin bir katı “Dijital Arşiv Birimi” olarak tasarlandı. İlk olarak teknik birimlerin evraklarının ayrıştırılıp taranacağı belirtilirken, toplamda 8 milyon evrak ve 600 bin metre proje dosyasının dijital hale getirileceği belirtildi. 17 ay sürmesi beklenen dijital arşiv projesinin tamamlanmasıyla, vatandaşların ihtiyaç duyduğu bilgi ve evraklara ulaşım hızı artacak. Belediye hizmetlerinin daha etkin olarak sunulması sağlanacak. Kamu hizmetlerinde

hem zaman kaybının hem de kağıt israfının önüne geçilecek.

HEDEF: HIZLI VE GÜVENLİ HİZMET

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Belediye hizmetlerini daha hızlı, kolay ulaşılabilir ve güvenli hale getirmek için Dijital Arşiv çalışmalarımızı başlattık. Vatandaşımıza en iyi hizmeti sunmak, aynı zamanda israfın ve zaman kaybının da önüne geçmeyi hedefledik. Bu kapsamda projemizi değerli bulan İZKA’ya teşekkür ediyoruz. Dijital arşiv projemiz sayesinde artık kamu hizmetlerimizi daha hızlı, güvenli ve etkin hale getirmiş olacağız” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.