DOLAR 32,5368
EURO 34,897
ALTIN 2429,71
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Sette görüntü yönetmenini vurmuştu! ‘Kasıtsız adam öldürmek’ ile suçlanan oyuncuyu neler bekliyor?

ABD’li oyuncu Alec Baldwin, ‘Rust’ filminin çekimleri sırasında, elindeki kurusıkı tabancadan çıkan mermilerle Halyna Hutchins’in ölümüne sebep olmuştu. Trajik olayın yankıları üzerinden bir yıldan fazla süre geçmesine rağmen devam ederken, geçtiğimiz gün Baldwin’in ‘kasıtsız adam öldürmek’ ile suçlanacağı açıklandı. Aktörün önümüzdeki 10 gün içinde açılması gereken davada suçlu bulunması halinde neler olabileceği ise mercek altına alındı. Öte yandan, ünlü ismin avukatından da açıklama geldi.

Sette görüntü yönetmenini vurmuştu! ‘Kasıtsız adam öldürmek’ ile suçlanan oyuncuyu neler bekliyor?
21.01.2023 08:09
A+
A-

ABD’nin New Mexico eyaletinden çekilen ‘Rust’ adlı filmin setinde, Ekim 2021’de bir sahnenin provası yapılırken 64 yaşındaki Hollywood yıldızı Alec Baldwin; 42 yaşındaki görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’i vurarak ölümüne neden olmuştu.

Santa Fe Bölge Savcısı Mary Carmack-Altwies geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, söz konusu olayla ilgili Baldwin ve setteki silah ve mühimmattan sorumlu olan Hannah Gutierrez-Reed’in ‘kasıtsız adam öldürmek’ suçundan suçlanacağını aktararak, ikili hakkında ay sonuna kadar dava açılacağını duyurdu.

blank

“HERKES ADALETİ HAK EDER”

Carmack-Altwies, “Oyuncu ve yapımcı Alec Baldwin ve silahlardan sorumlu set çalışanı Hannah Gutierrez-Reed, ikişer kez kasıtsız adam öldürmeyle suçlanacak. Kanıtları kapsamlı bir şekilde inceledikten sonra yeterli kanıt olduğuna karar verdim. Ben görevdeyken kimse kanunların üzerinde değildir ve herkes adaleti hak eder” dedi.

blank

Baldwin ve Gutierrez-Reed, suçlu bulunmaları halinde 18 aya kadar hapis ve 5 bin dolar para cezasına çarptırılabilirler. Prova sırasında yaralanan film yönetmeni Joel Souza ile ilgili ise herhangi bir suçlama yapılmayacağı aktarıldı.

BUNDAN SONRA BALDWIN’İ NELER BEKLİYOR?

DailyMail’de yer alan habere göre; suçlamalar mahkemeye sunulduktan sonra Baldwin’e bir celpname verilecek, ancak aktörün şahsen New Mexico’ya gitmesi gerekmeyecek. Bunun yerine ünlü ismin sanal olarak bir hakim karşısına çıkmasına izin verilecek.

blank

Bu, uzun yargı sürecinin ilk adımı olacak. Daha sonra bir hakim, savcıların topladığı delilleri inceleyecek ve davanın mahkemeye taşınıp taşınmayacağına karar verecek. Baldwin’in suçsuz olduğunu söylemesi halinde, ki bunu yapması bekleniyor; dava taşınacak.

5 YIL HAPİS CEZASI ALABİLİR

İlk suçlama olan kasıtsız adam öldürme, en fazla 18 ay hapis cezası gerektiren dördüncü derece bir suç. İkinci suçlama olan yasal bir eylem sırasında kasıtsız adam öldürme suçu da 18 aya kadar hapisle cezalandırılabilir; ancak savcılar, Baldwin’in 5 yılını parmaklıklar ardında geçirmesini gerektirecek ateşli silah ile kasıtsız adam öldürme suçunu da görüşüyor.

Kasıtsız adam öldürme suçlaması, ayrıca 5 bin dolar para cezasını da beraberinde getiriyor.

blank

TEMYİZE GİTME HAKKI OLACAK

Eğer suçlu bulunursa, Baldwin’in temyize gitme hakkı var ve muhtemelen bu hakkını kullanacak. Bu durumda, cezasının temyize kadar ertelenmesi bekleniyor.

blank

“MÜCADELE EDECEĞİZ”

Öte yandan Alec Baldwin’in avukatı Luka Nikas,”Bu karar, Halyna Hutchins’in trajik ölümünü çarpıtmakta ve adalette korkunç bir hatayı temsil etmektedir” ifadelerini kullanarak; müvekkilinin önceki itirazlarını tekrarladı ve set çalışanlarının, aktöre ‘silahta gerçek mermi olmadığına dair kendisine güvence verdiklerini’ açıklamasında bulundu. Avukat; “Söz konusu suçlamalarla mücadele edeceğiz ve kazanacağız” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.