DOLAR 32,4983
EURO 34,9502
ALTIN 2430,308
BIST 9809,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

O artık pirzola kokoreç

Geçtiğimiz günlerde komşu Yunanistan’la ‘kime ait?’ tartışmalarıyla gündeme gelen, sokak lezzetlerinin vazgeçilmezi kokoreç, farklı bir bakış açısıyla servis edilmeye başlandı.

O artık pirzola kokoreç
18.08.2023 07:54
A+
A-

MESUT YILMAZ – Atatürk Kültür Merkezi’nin üst katındaki Biz İstanbul adlı restoran, sokak lezzeti klasiği olan kokoreci, pirzolaya sararak müşterilerinin beğenisine sunuyor. Porsiyonu 290 liradan satışa sunulan ‘Kemikte Pirzola Kokoreç’in bu haliyle çok beğenildiğini söyleyen şef Engin Çetin, İstanbul sokak lezzetleri arasında yer tutan lezzeti nasıl yorumladıklarını şöyle anlattı: “Bu fikir biraz da danışman şefimiz Tolga Atalay’ın önerisiyle çıktı. ‘Mönüye kokoreç koysak nasıl olur? Acaba pirzolaya sarabilir miyiz?’ dedik. Sonra deneyelim istedik. Ürün, bar mutfağında sokak lezzetlerine atıf olarak yer alıyor. İnce gömlek yağı geçirerek, kendimiz sarıyoruz biraz zahmetli ama keyifli. Aslında kokoreç buranın imza yemeği oldu. Her gelen ‘Sizde bir kokoreç varmış bakmak istiyoruz’ diyor.” 

Şef Engin Çetin ayrıca pek çok sokak lezzetini mönülerine aldığını sözlerine ekleyip şöyle devam etti: “Sokaktaki esnafımızı yani küçük esnafımızı da canlandırmak için ürün tedariğimizi buralardan sağlıyoruz. Kuzu bağırsağını Balıkesir’den getiriyoruz. Etlerimizi Trakya bölgesinden kıvırcık kuzu olarak temin ediyoruz. Günde minimum 40-45 porsiyon satıyoruz. Hafta sonları satış rakamımız 80-85 porsiyonu buluyor. Ürünümüz her kesime hitap ediyor. Misafirlerimizden ilginç tepkiler alıyoruz” diye konuştu. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.