DOLAR 32,5587
EURO 34,8464
ALTIN 2432,658
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

‘Kavuğum olsa ne olur, olmasa ne olur!’

Ünlü oyuncular Renan Bilek, Ayşe Erbulak ve Ecmel İs, önceki gün Nişantaşı’ndaydı. Son olarak ‘Sadık Ahmet’ filminde rol alan Bilek, tiyatronun ustalık nişanı olarak kabul edilen kavuğun Şevket Çoruh’a verilmesi hakkında dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

‘Kavuğum olsa ne olur, olmasa ne olur!’
11.02.2024 12:27
A+
A-

Renan Bilek, Ayşe Erbulak ve Ecmel İs, önceki gün Nişantaşı Citys’te objektiflere takıldı. Ayaküstü gazetecilerle konuşan ünlü oyunculardan Bilek, gençlerin ünlü olmak için oyunculuk mesleğine başlamasını eleştirerek şu ifadeleri kullandı:

Tiyatro oyuncusu olarak sektöre çıkmaları beni mutlu ediyor. Birçok genç ünlü olayım diye dizi oyunculuğa başlıyor. Ama oyunculuk başka kavram. Tiyatro yapmaya çalışan insan bizim için değerli. Ne kadar sahnedeyseniz, kendinizi o kadar geliştiriyorsunuz. Ama set başka bir şey. Çok güzel oyuncular var. Tabii ki eksikleri var. Oyunculuk bitmeyen bir yolculuk. Gençlerden de öğrenmek lazım. ‘Bana hocam sizden bir şey öğrenmek istiyorum’ diyorlar ama bende onlardan öğreniyorum. Karşılıklı bu iş.

blank

“HER GÜN BAŞKA OYUN İZLİYORUM”

Erbulak ise “Ben Afife’de jüriyim. Her gün başka oyun izliyorum. Seyrettiğim oyuncu ve oyunculardan bir şey öğreniyorum. Güzel oyuncular yetişiyor” diye konuştu.

blank

Ayrıca ‘Annem Hep Derdi Ki’ oyunuyla izleyici karşısına çıkacaklarını söyleyen Erbulak, “Renan, Ecmel, Ege Kökenli, Bülent Seyran ve Tuğrul Arsever gibi isimler var. Aile işi” açıklamasında bulundu.

blank

“FERHAN ŞENSOY BENİM USTAMDIR”

“Ferhan Şensoy benim ustamdır” diyen Bilek, son olarak tiyatronun ustalık nişanı olarak kabul edilen kavuğun Şevket Çoruh’a verilmesine; “Rahmetli Rasim Abi’den (Rasim Öztekin) sonra Şevket’e geçti. Şevket bizim ekolden değil ama sevdiğimiz bir kardeşimiz. Bu zamanda tiyatro için bir şey yapan herkes her kavuğu hak ediyor. Şevket her kazandığını tiyatroya yatırıyor, Ayşe yıllardır tiyatroda çocuk yetiştiriyor. Bunlar kıymetli şeyler” dedi.

blank

Renan Bilek, “Kavuğun size gelmesini bekler miydiniz?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

Özel bir tercihtir. Çok tiyatro yapmadığım içindir. İnsanların kendine göre kriteri var. O dönem tiyatro yapmıyordum. Geçen sene tekrar yapmaya başladım. Kavuğum olsa ne olur, olmasa ne olur. Faydalı bir insana gitsin ve Şevket güzel bir insan. Buradan size magazinsel bir şey çıkmaz!

Bu sırada araya giren Erbulak, “O kasket takıyor” diyerek espri yaptı.

“KARAR VERECEK BEN DEĞİLİM”

Ayşe Erbulak, “Bazı genç oyuncular sosyal medyada eleştiriliyor. Hepsi estetik yüzünden birbirine benzediği söyleniyor. Siz ne düşünüyorsunuz?” sorusuna, “Ben yargılayacak biri değilim. Seyirci olarak baktığımda bir oyuncu saçını-sakalını kesmeden ve şivesini değiştirmeden aynı rolü birçok dizide oynaması bana tuhaf geliyor. Yapımcı oynatıyor ve oyuncu oynuyorsa karar verecek ben değilim” şeklinde cevap verdi.

blank

Bilek de konuyla ilgili “Televizyon dükkan açmak gibidir. Yargılamamak lazım. Yapımcının elinde, çünkü satış var. Satış olmazsa hiçbir şey olmaz” demekle yetindi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.