DOLAR 32,5681
EURO 34,9121
ALTIN 2439,957
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cinsel saldırıya uğradığını açıkladı: Aklımdan ve bedenimden her şeyi silmek istedim

Çocuk yaşlardan itibaren kamera karşısında olan ünlü oyuncu Brooke Shields (57), 1978 yılında; henüz 13 yaşındayken rol aldığı ‘Pretty Baby’ (Güzel Bebek) adlı filminin adını verdiği belgeselinde cinsel saldırıya uğradığını açıkladı. “Aklımdan ve bedenimden her şeyi silmek istedim’ diyen oyuncunun itirafı, magazin dünyasının gündemine oturdu.

Cinsel saldırıya uğradığını açıkladı: Aklımdan ve bedenimden her şeyi silmek istedim
23.01.2023 09:06
A+
A-

Henüz küçük bir çocukken oyunculuğa başlayan ve ‘Pretty Baby’ adlı filmle bir anda dikkat çeken ABD’li Brooke Shields, geçtiğimiz sene 1980’de tanıtım yüzü olduğu bir kot markasının reklam filminin yankıları üzerine konuşmuştu.

Dax Shepard’ın ‘Armchair Expert’ adlı programına konuk olan Shields, bu reklam filmi yüzünden medyanın da, halkın da kendisini ‘bir cinsel objeye’ dönüştürdüğünü iddia etmişti.

blank

BİRÇOK ÜLKEDE YASAKLANDI

Brooke Shields, söz konusu reklam filminde aralarında; “Benimle kot pantolonum arasında ne olduğunu bilmek ister misiniz? Hiçbir şey…” cümlesinin de bulunduğu bazı metinler seslendirmişti. Bu reklam filmi, gösterime girdikten sonra büyük tartışma yaratmış ve birçok ülkede yasaklanmıştı.

blank

Reklam filminin tepki çekmesinden sonra Shields, aralarında Barbara Walters’ın da bulunduğu birçok kişi ile röportaj yapmıştı. O dönemde çok konuşulan bu röportaj Dax Shepard’ın programında da gündeme gelmişti.

“BU FİİLEN BİR SUÇTUR”

Bu röportaj sırasında da çok özel hatta saldırgan sorulara maruz kaldığını, cinsel tarihinin mercek altına alındığını anlatan Brooke Shields, “Bu fiilen bir suçtur, gazetecilik değil” diye konuşmuştu.

blank

“FARKLI ANLAMLARA GELECEĞİNİ HİÇ DÜŞÜNMEMİŞTİM”

O reklamın aslında başarılı olduğunu da savunan Shields, tartışılan bu cümleyi söylerken bir art niyet barındırmadığını sözlerine eklemişti. Oyuncu, “O cümleyi, sanki ‘Kız kardeşim ile aramıza kimse giremez” cümlesi gibi söylemiştim. Bunun farklı anlamlara gelebileceğini hiç düşünmemiştim” ifadelerini kullanmıştı.

“TEK BAŞIMA GÜÇLENMEM GEREKİYORDU”

Tüm bunların ardından 80’li yıllara damgasını vuran Hollywood yıldızı Brooke Shields, çocukken rol aldığı filmin adını verdiği belgeseli ‘Pretty Baby’de yıllar önce cinsel saldırıya uğradığını açıkladı.

blank

1987 yılında Princeton’da gerçekleşen olayın ardından kurban rolünden çıktığını belirten oyuncu, “Aklımdan ve bedenimden her şeyi silmek ve sadece gittiğim yolda devam etmek istedim. Tek başıma güçlenmem gerekiyordu” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.