DOLAR 32,3542
EURO 34,7325
ALTIN 2407,437
BIST 10146,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

‘Başarı istikrarı sağlayabilmekte gizli!’

Lion Diamond’ın kurucusu Öznur Yakın, “Mesleğimizin çok aşamalı ince ayrıntıları var ben her işin evvel mutfağında öğrenilmesi gerektiğine inanırım” dedi.

‘Başarı istikrarı sağlayabilmekte gizli!’
18.01.2023 18:46
A+
A-

Lale Danışman – Markasını kişiye özel tasarımlarıyla mücevher sektörünün öncü isimlerinden biri haline getiren iş insanı Öznur Yakın ile 2023 trendleri ve çalışma hayatı üzerine sohbet ettik.

Lion Diamond bugün Türkiye ve dünyada müşterileriyle nasıl buluşuyor?

Türkiye’de bu işin mutfağı olan yerde başladı öykümüz. Kapalıçarşı meşhur hanlarının içerisinde 30 metrekarelik bir alanda doğan başarı hikayesi bizimkisi. Atölyemizin içerisinde hem üretip hem satışını yaptığımız günlerden Nuruosmaniye’de bir mağaza konseptine, sonra Zorlu Center’da özel residance katında mücevher evi konsepti ile randevulu sistemde çalıştık.

Pandemi dönemi öncesi uygunluğu denk geldi o halde…

Evet biz aralıksız hizmet vermeye devam ettik. Ardından 2020 yılında İstinyePark’ta yeni mücevher mağazamızı açtık. Gururlandığımız ve bizi onore eden geri dönüşümler alıyoruz. Daha fazla mücevher severe ulaşabiliyoruz. Yurt içi ve yurt dışı misafir portföyümüzü her geçen gün daha da artıyor.

Markanızın ünü ülke sınırlarını aşıyor. Sizi rakiplerinizden ayıran özellik nedir, başarınızı neye borçlusunuz?

Lion Diamond adlı genç ve dinamik bir markamız çatısı altında başarılı mücevherler ve doğru projelere imza atan bir ekip ruhu var. İnanarak ve çok çalışarak ciddi yol katettik. Tabii bu enerji ürettiğimiz her bir mücevhere yansıyor. Sadece üretimden vitrine gelene kadar olan kısımda değil seçkiyi vitrinden çıkarıp servisini yapıp sunumunu tamamlayana kadar devam eden bir heyecan. Son derece özenle hazırlanan butik tasarımlar yapıyoruz. Taş kalitemiz dünya standartlarındaki düzeyde.

İnce işçilik konusu en dikkat çeken noktalardan diyebilir miyiz?

Elbette. Üretimdeki ustalarımız, işinin ehli ve sevdalısı. Detaylar ince işçilikler uzun süren atölye çalışmaları bizim markamızın vazgeçilmezi. Böyle olunca aslında ürünümüzü anlatmaya çok da gerek kalmıyor. En önemli ayrıntılardan biri de geniş koleksiyon yelpazesine sahip olabilmek. Butik mağazamıza gelen bin bir farklı özellik ve beklentideki misafirlerimiz arzu ettikleri mücevheri rahatlıkla bulabiliyor. İlham kaynağımız en ağır Osmanlı hazinelerinin mücevherlerinden, yeni doğmuş bebeğin ruhuna dokunabilecek kadar geniş bir açıya sahip.

Hayal gücünüzü nasıl tanımlarsınız?

Kendinden emin, ne istediğini bilen karakterli ve duygusu yüksek tasarımlar Lion kadınını temsil ediyor. Bu sebeple reklam filmimizde sloganımız da ‘Lion her tasarımı, ilk ve son’…

‘Disiplinli ve prensipliyim’

2023 yılı mücevher trendlerinde neler göreceğiz?

Geçmiş yıllardan çok daha farklı bir sürece evriliyoruz mücevher kullanımı anlamında. Taleplerin çeşitlendiği detaylar var. Şöyle ki; daha günlük hayatta kullanılabilen günün her saatini tamamlayan ve çoklu takılabilen ürünler tercih ediliyor. Birbirini tamamlayan alternatifler. Modern ve yoğun çağda, aktif ve mücevher sever kadının günün her anına eşlik edebilen alternatifler sunmak zorundayız. Mesela yeni yılda maden rengi olarak tasarımlarda beyaz, rose ve yeşil (sarı) montürler birlikte kullanımlarıyla ön planda. Mine sanatı gün yüzüne çıktı ve her rengi kullanılıyor. Safir, zümrüt ve yakutun mücevherlere verdiği renk dokusunu göreceğiz. Ve pırlantanın farklı renkleri. Fancy ilk sırada, özellikle koyu renklerde kullanılan rodaj teknikleriyle bir arada.

Kadın girişimci olarak hız kesmeden yola devam ederken risk almaktan çekinmiyorsunuz anladığım kadarıyla…

Erken yaşlarda başlayan iş hayatı serüvenim var. Son derece disiplinli ve prensipliyimdir. Her günümün programı detaylıca bellidir. Başarı istikrarı sağlayabilmekte gizli. Yılmadan tecrübe edinmeye deneyim kazanmaya eğitim görmeye açık olmak gerekiyor. Ve tabi mücevher işi son derece hassas bir iş, bunu sadece bitmiş bir mücevhere bakarak anlamak anlatmak oldukça zor. Mesleğimizin çok aşamalı ince ayrıntıları var ben her işi evvel mutfağında öğrenilmesi ve hakim olunması gerektiğine inanırım. Ardında iyi bir ekip başarıya ulaşmanın ve orada kalabilmenin vazgeçilmez olgusu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.