DOLAR 32,5888
EURO 35,0392
ALTIN 2460,643
BIST 9853,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Aras Bulut İynemli’den ‘Atatürk’ dizisi açıklaması! ‘Dünyada izlenmesi için elimden geleni yapacağım’

Türkiye’de geçtiğimiz yıl yayın hayatına başlayan ABD merkezli dijital platform Disney Plus, ‘Atatürk’ dizisini yayınlamama kararı nedeniyle büyük tepki çekti. Oyuncu Aras Bulut İynemli, başrolünde yer aldığı yapımla ilgili skandal karar hakkında ilk kez konuştu.

Aras Bulut İynemli’den ‘Atatürk’ dizisi açıklaması! ‘Dünyada izlenmesi için elimden geleni yapacağım’
11.08.2023 12:06
A+
A-

Bu yılın üçüncü çeyrek finans raporunu açıklayan Disney, küresel kullanıcı sayısının 1 Temmuz itibarıyla yüzde 7.4 gerilediğini bildirdi. Bazı ülkelere ait içerikleri yayından çeken platformdan son üç ayda milyonlarca kullanıcı ayrıldı.

TEPKİ YAĞDI!

Disney Plus, Türkiye’de Atatürk dizisini yayınlamama kararı almıştı. Bu karar üzerine platforma yönelik boykot çağrısı yapılmıştı. Eleştirilerinin ardından 2 Ağustos’ta açıklama yapan The Walt Disney Company Türkiye Genel Müdürü Cenk Soner, “Atatürk içeriğimizi Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında izleyicilerimizle buluşturuyoruz. İki film olarak planladığımız Atatürk’ün ilk televizyon özel versiyonunun FOX kanalımızda yayınlanmasının ardından iki film sinemalarda ve sonrasında FOX ekranlarında olacak” ifadelerini kullanmıştı.

blank

11.7 MİLYON KULLANICI GİTTİ!

Bazı ülkelere ait içerikleri yayından çeken platformdan son 3 ayda toplam 11.7 milyon kullanıcı ayrıldı. Üye kayıplarının büyük çoğunluğu, ulusal içeriklerin kaldırıldığı Hindistan’dan geldi.

blank

512 MİLYON DOLAR ZARAR!

Ayrıca platformun yayın kaybı geçen yıldan bu yana devam etti ve Disney, üçüncü çeyrekte 512 milyon dolar zarara uğradı.

“EN BÜYÜK LİDER”

Platform, Atatürk dizisini sadece Türkiye’de yayınlayacağını duyurmuştu. Dizinin başrolü Aras Bulut İynemli, Disney Plus’un kararıyla ilgili ilk kez konuştu.

blank

Gazete Magazin’e açıklama yapan 32 yaşındaki başarılı oyuncu, şu ifadeleri kullandı:

Benim oynayan ve bu sorumluluğu alan kişi olarak Atatürk’e ve projeye sahip çıkmak en önemli görevim. Yapım şirketi, platform böyle bir karar aldı bu konuda. Atatürk’ün zaten dünyanın en büyük liderlerinden biri olduğunu anlatmaya gerek yok. Hatta bence en büyüğü. Dünyada izlenmesi için elimden geleni yapacağım.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.