DOLAR 32,5318
EURO 34,8072
ALTIN 2430,835
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Üç aylar (Recep, Şaban, Ramazan) ne zaman? İlk kadil (Regaip Kandili) ocak ayı içinde idrak edilecek

İslam aleminde recep, şaban ve ramazanı kapsayan rahmet ve bereket mevsimi üç ayların başlamasına kısa bir süre kaldı. Müslümanlara oruç tutma, Kur’an-ı Kerim okuma ve sadaka verme gibi nafile ibadetlere daha çok yönelmeleri tavsiye edilen bu aylarda, Regaib, Miraç ve Berat Kandilleri ile Kadir Gecesi gibi özel geceler yer alıyor. Peki, üç aylar (Recep, Şaban, Ramazan) ayın kaçında idrak edilecek? İlk kadil (Regaip Kandili) ne zaman?

Üç aylar (Recep, Şaban, Ramazan) ne zaman? İlk kadil (Regaip Kandili) ocak ayı içinde idrak edilecek
18.01.2023 17:04
A+
A-
blank

İslam aleminde recep, şaban ve ramazanı kapsayan rahmet ve bereket mevsimi üç aylar, 23 Ocak Pazartesi günü Recep ayı ile başlayacak.
Regaip, Miraç ve Berat kandilleri ile Kadir Gecesi gibi özel gecelerin idrak edildiği üç aylarda, oruç tutma, Kur’an-ı Kerim okuma ve sadaka verme gibi ibadetlerin daha çok yapılması tavsiye ediliyor.

blank

REGAİB KANDİLİ NE ZAMAN?

Regaip Kandili veya Regâib Kandili, Hicri takvime göre Recep ayındaki ilk perşembeyi cumaya bağlayan gece idrak edilir.  Yılın ilk kandili olan Regaib, bu yıl 26 Ocak Perşembe gecesine denk geliyor.

blank

KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Kur’an-ı Kerim’de “Bin aydan daha hayırlı” olduğu bildirilen Kadir Gecesi, ramazanın 27. gecesi olan 17 Nisan’da idrak edilecek ve Müslümanlar 21 Nisan’da Ramazan Bayramı’nı karşılayacak.

blank

DİYANET TAKVİMİ

Üç ayların başlangıcı – 23 Ocak Pazartesi
Regaip Kandili – 26 Ocak Perşembe
Miraç Kandili – 17 Şubat Cuma
Berat Kandili – 6 Mart Pazartesi
Ramazan Başlangıcı – 23 Mart Perşembe
Kadir gecesi – 17 Nisan Pazartesi
Ramazan Bayramı Arifesi- 20 Nisan Perşembe
Ramazan Bayramı 1. Gün- 21 Nisan Cuma
Ramazan Bayramı 2. Gün- 22 Nisan Cumartesi
Ramazan Bayramı 3. Gün- 23 Nisan Pazar
Kurban Bayramı Arifesi- 27 Haziran Salı
Kurban Bayramı 1. Gün – 28 Haziran Çarşamba
Kurban Bayramı 2.Gün- 27 Haziran Perşembe
Kurban Bayramı 3.Gün- 27 Haziran Cuma
Kurban Bayramı 4. Gün- 27 Haziran Cumartesi
Hicri Yılbaşı – 19 Temmuz Çarşamba
Aşure günü – 28 Temmuz Cuma
Mevlid Kandili – 26 Eylül Salı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.