DOLAR 32,5592
EURO 34,8337
ALTIN 2430,206
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Edirne’de tava ciğere tavan fiyat

Edirne’de fiyatı artmasıyla sürekli gündeme gelen tava ciğere, 120 lira tavan fiyat uygulaması getirildi. Esnaf, porsiyonu 75 liraya sattıkları ciğeri 90 liraya satmak için zam talebinde bulunmuştu.

Edirne’de tava ciğere tavan fiyat
18.01.2023 17:01
A+
A-
blank

Edirne’de meşhur tava ciğerinin son aylarda artan fiyatı, ciğerciler ve onların kayıtlı olduğu odalar arasında tartışma konusu oldu.

blank

Ciğerci esnafı artan elektrik, gaz, yağ, un gibi giderleri neden gösterip bağlı bulundukları Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ile Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nden yaklaşık 4 ay önce, porsiyonu 75 liraya sattıkları ciğeri, 90 liraya satmak için zam talebinde bulunmuştu.

blank

Kentte iki kurum da talebi geri çevirip tarifelere zam yapmadı.

blank

Bunun üzerine bazı ciğerciler, fiyat tarifelerinde olmamasına rağmen ciğerin porsiyonunu tarifede yazan 75 lira yerine 90 liradan satmaya başladı.

blank

Yaklaşık 3 aydır zam isteyen ciğercilere, geçen hafta Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nden zam kararı çıktı.

blank

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, bağlı bulunduğu ciğercilere 120 lira tavan fiyatı uygulamasıyla tarife belirlerken, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği de 75 liradan satılan ciğerin porsiyonunu aynı tarifeden 120 liraya yükseltti.

blank

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sezai Irmak, kentin meşhur ciğerine 120 lira tavan fiyatı belirlediklerini söyledi.

blank

Kentte ciğerin porsiyon tavan fiyatının 120 lira olduğunu fakat 80 liraya da satıldığını belirten Irmak, “Ciğerin tavan fiyatı 120 TL ama 90 TL’ye, 80 TL’ye de satan var. Herkes bütçesine uygun yerde ciğeri tüketebilir” diye konuştu.

blank

”120 LİRA YAPMAYA UTANIYORUM”

Edirneli ciğerci esnafı Erdal Akgün ise, “Biz 1 ay önce 95 TL yapmıştık. Şu anda 95 TL’den devam ediyoruz. 120 TL yapmaya da gönlümüz razı değil. Bir anlamda da 120 TL yapmaya utanıyorum. Direnebildiğimiz kadar direneceğiz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.