DOLAR 32,5319
EURO 34,9761
ALTIN 2439,927
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Konserlere ayrılacak kaynak Ödemişli öğrencilere kırtasiye yardımı için kullanılacak

Ödemiş’in eğitimci Belediye Başkanı Mehmet Eriş, ilçenin kurtuluşunun 101. yılını anlamına uygun dolu dolu etkinliklerle kutlayacaklarını ancak bu yıl konser düzenlemek yerine konserlere ayrılacak kaynağı ilçedeki öğrencilere kırtasiye yardımı için değerlendireceklerini açıkladı.

Konserlere ayrılacak kaynak Ödemişli öğrencilere kırtasiye yardımı için kullanılacak
14.08.2023 20:15
A+
A-

Ödemiş’in eğitimci Belediye Başkanı Mehmet Eriş, ilçenin kurtuluşunun 101. yılını anlamına uygun dolu dolu etkinliklerle kutlayacaklarını ancak bu yıl konser düzenlemek yerine konserlere ayrılacak kaynağı ilçedeki öğrencilere kırtasiye yardımı için değerlendireceklerini açıkladı. Eriş, eğitime ve Ödemişli öğrencilere destek için odalara ve sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulundu. Eriş, “Kurşun atarak kazandığımız zaferi bugün kurşun kalemle taçlandırıp aklın ve bilimin ışığıyla Cumhuriyetimizi yeni yüzyılına kavuşturacağız” dedi. 

“KURŞUNLA KAZANILAN ZAFERİ AKIL VE BİLİMİN IŞIĞINDA KURŞUN KALEMLE TAÇLANDIRACAĞIZ” 

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, ilçenin kurtuluşunun 101. Yılı kutlama etkinlikleri için hazırlıklar sürerken konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başkanlık makamında gerçekleşen basın toplantısında konuşan Başkan Eriş, “Çocuklarımız bizim geleceğimiz. ‘Eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur’ diyen Başöğretmenimiz Atatürk’ün izinden ilerliyoruz. Ödemişli öğrencilerimiz  eşit ve kaliteli şartlarda eğitim alabilsinler diye çalışıyoruz. 

Türkan Saylan Destek Eğitim Merkezimizde ortaokul ve lise öğrencilerimize sınavlara hazırlık sürecinde destek veriyoruz. Deneme ve Bilim Merkezimizi daha da geliştirmek için hazırlıklarımız var.  

Okullarımıza verdiğimiz onarım ve hijyen desteğimizin yanında öğrencilerimizin bireysel ihtiyaçları için bugün yeni bir sayfa açıyoruz. 

100 yıl önce kurşunla savaş meydanlarında kazanılan savaş, bugün bilim ve uygarlık savaşı olarak devam etmektedir. Kurşun atarak kazandığımız zaferi bugün akıl ve bilimin ışığında kurşun kalemle taçlandırıp aklın ve bilimin ışığıyla Cumhuriyetimizi yeni yüzyılına kavuşturacağız.  

“BİR KONSER AKŞAMININ MALİYETİ 1 MİLYON LİRAYI BULUYOR” 

İlçemizin kurtuluşunun 101. yılını elbette anlamına uygun dolu dolu bir etkinlik programıyla kutlayacağız. İlkkurşun direnişiyle Kuvayı Milliye Şehri olan bu topraklarda Büyük Önderimiz Atatürk’ün önderliğinde verilen kurtuluş mücadelesinin ruhuna uygun etkinliklerimizin yanında bu yıl konserler yerine bu tarz etkinliklere ayıracağımız kaynakları eğitime destek için değerlendireceğiz. 

Bir kurşun kalemin, bir defterin bile bir çocuk için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz.  

Ülkemizin içinde bulunduğu derin ekonomik krizde, bir konser akşamının maliyeti, sanatçılarımıza verilen ücret, ses ve ışık sistemleriyle 1 milyon lirayı buluyor. Kurtuluş etkinliklerimiz için elbette sanatçılarla görüşmelerimiz oldu ancak bilanço ortada. Sanata, sanatçılara ve sanatın iyileştirici gücüne her zaman ihtiyacımız var fakat bu yıl hepimizin yaşadığı zorlukları görüyoruz. Sadece bir akşamla sınırlı kalacak bu eğlence yerine, çocuklarımızın okullarında tüm konsantrasyonunu derslerine vermesi ve geleceğe sağlam adımlarla yürümesi adına ihtiyaç sahibi öğrencilerimize kırtasiye yardımında bulunacağız. 

DESTEK ÇAĞRISI 

Eğlenceden fedakarlık olabilir ama eğitimden fedakarlık düşünülemez. Bu anlamda Ödemiş Belediyesi olarak öğrencilerimize kırtasiye yardımı için ilk adımı biz atacağız, tüm odalarımızı, Ankara, İstanbul ve İzmir’deki hemşehri derneklerimizi sivil toplum kuruluşlarımızı ve hayırsever halkımızı bu kampanyaya destek vermeye davet ediyoruz” dedi. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.