DOLAR 32,5581
EURO 34,8385
ALTIN 2430,272
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Münazarada ödüller sahiplerini buldu

Büyükşehir’in ‘Bi Diyeceğim Var” sloganıyla düzenlediği Liseler arası Münazara Şampiyonası final maçı ile sona erdi

Münazarada ödüller sahiplerini buldu
23.08.2023 13:12
A+
A-

Eğitimin her alanında önemli proje ve etkinlikleri hayata geçiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ilkini gerçekleştirdiği Liseler arası Kocaeli Münazara Şampiyonası’nda genç yetenekleri buluşturdu. 19 Ağustos’ta başlayan şampiyonaya 10’u aşkın okuldan 72 takım ve 154 öğrenci katıldı. 5 tur maçı, çeyrek final, yarı final ve final etaplarından oluşan yarışma, öğrencilerinin parlamenter münazara sistemiyle yarışacağı bir turnuva olarak gerçekleşti. Buna göre 5 tur maçında en yüksek puanı yapan 4 takım finale kaldı. Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşen final maçını Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık, Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürü Gökhan Yavaşer, öğretmenler, öğrenciler ve veliler izledi. Gençleri ortaya koydukları performanstan ötürü tebrik eden Başkan Büyükakın,

Münazara kültürünü Kocaeli’de yaşatacaklarını söyledi.

 

ÇEVRE VE YEREL YÖNETİMLER TARTIŞILDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Liseler arası Kocaeli Münazara Şampiyonası’nda finale Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri kaldı. Buna göre 2 yarışmadan oluşan 4 takım, 21 Ağustos’ta Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde final maçı yaptı. “Bi Diyeceğim Var” sloganı ile gerçekleşen münazara final maçının konusunu Çevre ve Yerel Yönetimler oluşturdu. Finale kalan Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, takımlar halinde kendilerine verilen konuları karşıt görüşler şeklinde savundu.

 

FİNAL MAÇI HARARETLİ ANLARA SAHNE OLDU

Öğrencilerin entelektüel bilgi ve birikimlerini besleyen, kendilerini topluluk önünde ifade edebilmeleri ile hitabet yeteneklerinin gelişmesine katkı sağlayan bir sistem olan parlamenter münazara, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde ilk kez Kocaeli’de düzenlendi. Parlamenter münazara kuralları gereğince yarışmacılar final maçı konusunu maçtan 15 dakika önce öğrendi ve konunun hangi kısmını savunacakları kura ile belirlendi. Oldukça hararetli anlara sahne olan final maçında tez kanadı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın görev, bütçe ve sorumluluklarının, nüfusları ve coğrafi sınırları oranında yerel yönetimlere devredilmesi gerektiğini savunurken antitez kanadı ise bu görüşe karşı savunmalarını gerçekleştirdi.

 

ŞAMPİYON KUBAT-KOCAMAN İKİLİSİ

Liseler arası Münazara Şampiyonası’nda dereceye giren takımlar, profesyonel münazırların puanlamaları sonucunda belli oldu. Buna göre yaptığı kapsamlı araştırmaları ve fikirlerini rakiplerinden daha iyi savunan Hüseyin Atakan Kubat-Gülçin Kocaman ikilisinin oluşturduğu takım birinci, Tuğrul Üzmez ve İlker Çalık’ın takımı ikinci, Zeki Yiğit Çarktan-Ahmet Doruk Akbaş’ın takımı üçüncü, Hayrunnisa Bezir ve Yaren Şenay’ın takımı ise dördüncü oldu. En iyi konuşmacı ise Zeki Yiğit Çarktan seçildi. Dereceye giren öğrencilere ödüllerini Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen ve protokol üyeleri takdim etti. Düzenlenen yarışma ve ödül töreni hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

 

ÖĞRENCİ VE VELİLERDEN TEŞEKKÜR

Öğrenciler, kendilerini münazara ortamında buluşturan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a teşekkür etti. Veliler de aynı şekilde söz alarak, çocuklarının münazara yeteneklerinin ortaya çıkmasını sağlayan Başkan Büyükakın’a teşekkürlerini sundu.

 

BÜYÜKAKIN: ŞEHRİM ADINA SİZLERLE GURUR DUYUYORUM”

Gençlerin çok başarılı bir münazara gerçekleştirdiğini söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Hep sizleri hem de sizlere eğitim veren değerli hocalarınızı ve ailelerinizi tebrik ediyorum. Şehrim adına sizlerle gurur duyuyorum. Böyle gençlerin benim şehrimde yetişmesi şehrimin geleceği adına bana umut veriyor. Burada önemli olan bütün farklı fikirlerin bir arada yaşamaya devam etmesi. Biz aslında bu zenginliğin şehre kazandırılması için münazara kültürünün gelişmesini istedik. Hep birlikte münazara kültürünü burada yaşatmak için gayret edelim.  Münazaralar geleceğe dönük bir medeniyet projesidir. Bu proje, fikirlerin mayalanması ve bu kentin insanlarının birbirini daha iyi anlaması için fırsatlar sağlayacak. Yarışmak ve fikirlerinizi savunmak kıymetliydi. Performansınız için sizleri tebrik ediyorum” dedi. 

 

“BÜYÜKŞEHİR BİZE DEĞER KATIYOR”

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen ise konuşmasında, “Burada geleceğin siyasetçilerini, bilim adamlarını ve sosyal bilimcilerini gördük. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi kutluyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’a teşekkür ediyorum. Bizim rutin eğitim faaliyetlerimize sunulan her katkı bizim için çok değerli. Özellikle biz Kocaeli eğitim camiası olarak çok şanslıyız. Teknik anlamda okullarımızın gereksinimlerinin Büyükşehir Belediyemiz tarafından katkı sunulduğunu ve iyileştirildiğini biliyoruz. Sosyal anlamdaki bir etkinlikte de bize değer katması ve bu şehirde gençlerimizi ortaya çıkarması bizim için kıymetliydi” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.