DOLAR 32,5509
EURO 34,9892
ALTIN 2426,952
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

DEÜ’lü Sihirli Parmaklardan Rektör Hotar’a Ziyaret

Yerel ve uluslararası alandaki tanınırlığını elde ettiği başarılarla her geçen gün arttıran Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Devlet Konservatuvarı, fark yaratmaya devam ediyor.

DEÜ’lü Sihirli Parmaklardan Rektör Hotar’a Ziyaret
19.08.2023 18:24
A+
A-

Yerel ve uluslararası alandaki tanınırlığını elde ettiği başarılarla her geçen gün arttıran Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Devlet Konservatuvarı, fark yaratmaya devam ediyor. Konservatuvarın Müzik Bölümü Piyano Anasanat Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Demet Eytemiz ile aynı bölümde piyano eğitimi alan öğrencileri, son dönemdeki çalışma ve başarılarını paylaşmak için DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’ı ziyaret ettiler. Rektör Hotar, “Devlet Konservatuvarımızın sihirli parmaklara sahip genç öğrencileri, bugüne kadar ülkemizi ve Üniversitemizi yurt dışında gururla temsil ettiler. Öğrencilerimizi ve onları yetiştiren hocalarımızı yürekten kutluyor, başarılarının artarak sürmesini diliyoruz” dedi.

Köklü geçmişi ile Türkiye’de konservatuvar eğitiminde marka kurumlardan birisi olan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Devlet Konservatuvarı, yerel ve uluslararası alandaki yükselişini sürdürüyor. Konservatuvarın Müzik Bölümü Piyano Anasanat Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Demet Eytemiz ile aynı bölümde piyano eğitimi alan öğrencileri, son dönemdeki çalışma ve başarılarını paylaşmak için DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’ı ziyaret ettiler. DEÜ Devlet Konservatuvarı bünyesinde ortaokul ile lisans düzeyinden sekiz piyanist adayı öğrencinin aileleriyle katıldığı ve DEÜ Rektörlük Binası’nda gerçekleşen ziyaret hakkında konuşan Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Devlet Konservatuvarımızın sihirli parmaklara sahip genç öğrencileri, bugüne kadar ülkemizi ve Üniversitemizi yurt dışında gururla temsil ettiler. Henüz yolun çok başında olan çocuklarımızın heyecanlarını paylaşmak, başarılarını takdir etmek için bugün onlarla bir araya geldik. Öğrencilerimizi ve onları yetiştiren hocalarımızı yürekten kutluyor, başarılarının artarak sürmesini diliyoruz” dedi.

GELECEK HAYALLERİNE ORTAK OLDUK

DEÜ Devlet Konservatuvarı’nın bugüne kadar sanat camiasına sayısız isim kazandırdığını hatırlatan Rektör Hotar, “Devlet Konservatuvarımız, eğitimde kaliteyi her geçen sürede geliştirmiş ve bugün farklı bir seviyeye ulaşmıştır. Okulumuzdaki her sanat dalı ayrı bir değerde. Piyano Anasanat Dalı öğrencilerimiz de yerel ve uluslararası prestijli yarışmalarda hepimizin göğsünü kabartan önemli başarılara imza attılar. Bununla gurur duyuyoruz. Evlatlarımızın gelecek hayallerine ortak olduğumuz ziyarette; onları bu toprakların sesine de kulak vermeye, Anadolu ezgilerimizi dünyaya duyurmaya davet ettik. Uluslararası arenada ülkemizi gururla temsil etmek istediklerini dile getiren öğrencilerimiz, bu tavsiyelerimizi memnuniyetle karşıladılar” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERLE TEK TEK İLGİLENDİ

DEÜ’de eğitim-öğretim hayatlarını sürdüren ve birçok yarışmada önemli dereceler elde eden öğrenciler, ziyaret esnasında elde ettikleri madalya ve kupalar hakkında Rektör Hotar’a bilgi verdi. Öğrencilerle tek tek sohbet eden Rektör Hotar, “Avrupa ülkeleri başta olmak üzere farklı ülkelerde düzenlenen prestijli müzik yarışmalarında önemli dereceler elde eden öğrencilerimizin başarılarıyla gurur duyuyoruz. Öğrencilerimizi ve onları yetiştiren hocalarımızı yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz” ifadelerini kullandı. Öğrencilerin önemli başarılar elde ettikleri yarışmalar arasında; Uluslararası Viyana Mozart Yarışması, İstanbul Pera Uluslararası Piyano Yarışması, Birmingham ve Londra Uluslararası Müzik yarışmaları dikkat çekiyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.