DOLAR 32,4806
EURO 34,9896
ALTIN 2434,252
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

KODA, afetin 6. ayında köyde daha iyi eğitimin altını çiziyor

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden 6 ay geçti. Köy Okulları Değişim Ağı Derneği (KODA), afetin ilk gününden beri tüm topluluk üyeleri ve paydaşlarıyla birlikte süreci takip ediyor.

KODA, afetin 6. ayında köyde daha iyi eğitimin altını çiziyor
16.08.2023 12:45
A+
A-

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden 6 ay geçti. Köy Okulları Değişim Ağı Derneği (KODA), afetin ilk gününden beri tüm topluluk üyeleri ve paydaşlarıyla birlikte süreci takip ediyor. Şubat ayında afetten etkilenen topluluk üyeleriyle yaptığı görüşmelerden sonra yayınladığı ilk bilgi notu “Köylerde Durum Ne?” ile afetin köyler üzerinde etkisini kamuoyuyla paylaşmıştı. 

Suna’nın Kızları desteğiyle Adıyaman, Gaziantep, Hatay ve Kahramanmaraş’ın köylerine giderek yerinde durum tespiti yapan KODA, ikinci bilgi notunu da Nisan ayında yayınladı.

Çalışmalarını afet durumuna özel olarak revize eden KODA, depremden en çok etkilenen köy ve kırsal mahallelerdeki çocukların okullarında ailelerle işbirliği içinde hem akademik hem de psikolojik olarak desteklenmelerini sağlamak amacıyla Adıyaman’da Rönesans Holding; Hatay’da Dalyan Vakfı desteğiyle “Köyde Eğitimde Nerede Kalmıştık?” projesine Haziran ayında başladı. 

Bu proje kapsamında;

  • Çocuklar için psikososyal destek eğitimleri ve akademik telafiye yönelik içerikler,
  • Ebeveynler için aile eğitimleri,
  • Öğretmenler için kişisel, mesleki ve psikososyal destek içerikleri 

hazırlayan KODA, afetin 6. ayında köyde daha iyi eğitimin altını çiziyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.