DOLAR 32,4541
EURO 34,7789
ALTIN 2441,092
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Harran Üniversitesi’nden Çağın Gereksinimlerine Uygun Bir Eğitim Daha

Harran Üniversitesi, Hava Elektronik Sanayi ve Tic. A.Ş. (HAVELSAN) ve Şanlıurfa Teknokent işbirliğinde ‘Siber Operasyonları İzleme Uzmanlık Eğitim Programı’ eğitimleri verilecek.

Harran Üniversitesi’nden Çağın Gereksinimlerine Uygun Bir Eğitim Daha
28.07.2023 15:09
A+
A-

Harran Üniversitesi, Hava Elektronik Sanayi ve Tic. A.Ş. (HAVELSAN) ve Şanlıurfa Teknokent işbirliğinde ‘Siber Operasyonları İzleme Uzmanlık Eğitim Programı’ eğitimleri verilecek.

Siber güvenlik alanında yetişmiş uzman sayısının arttırılmasının hedeflendiği eğitim, Harran Üniversitesi uzman akademisyenleri ve Türkiye’de alanında uzman hocalar tarafından geliştirilen en geniş kapsamlı ve donanımlı eğitim programlarından biri olacak.

Her geçen gün dijitalleşen dünyamızda işlenen suçlara yönelik gerekli donanımın sağlanarak dijital suçların önüne geçilmesinin amaçlandığı eğitimde Siber Operasyonları İzleme Uzmanlık Eğitimlerini alan kursiyerlere belli bir uzmanlığa ulaşmaları için bilgi ve beceri sağlanacak.

Eğitim programına Harran Üniversitesi Bilgisayar, Elektrik-Elektronik, Makine, İnşaat, Harita, Endüstri Mühendislikleri, Matematik, İktisat, İşletme, Ekonometri, Kamu Yönetimi bölümlerinden mezun veya Harran Üniversitesi öğrencilerinin 3. veya 4. sınıflarında okuyanlar başvuru yapabiliyor. Özellikle Bilgisayar, Elektrik-Elektronik, Endüstri Mühendislikleri ve Matematik bölümleri mezunu ve öğrencileri, başvurular değerlendirilirken öncelikli olacak.

Eğitimler, 2 haftalık BTK Akademi ve UDEMY platformundan tanımlanacak asenkron eğitimler ile başlayacak. Fiziki ve çevrimiçi olmak üzere hibrit yapıda devam edecek olan eğitimler, Siber Güvenlik Farkındalığı ve Bilgi Güvenliği, Etik Hackerlık ve Siber Güvenlik (Penetrasyon Testleri), Siber Güvenlik Analistliği, Temel Kriptografi, Temel Kriptografi, Güvenli Yazılım Geliştirme, Uygulamalı Sızma Testi, Ağ Güvenliği, Bilgisayar Ağları ve İletişimi, İşletim Sistemi Güvenliği, Web Uygulama ve Veri Tabanı Güvenliği konularında verilecek.

Başvuru yapmak isteyen adaylar, Şanlıurfa Teknokent internet sitesinde yer alan başvuru formunu doldurarak kayıtlarını yapabilecekler.

Siber Operasyonları İzleme Uzmanlık Eğitim Programı başvuruları 4 Ağustos 2023 tarihine kadar devam edecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.