DOLAR 32,3696
EURO 34,7705
ALTIN 2434,473
BIST 10082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kolombiyalı yargıç, kararda ChatGPT kullandı

Kolombiyalı Yargıç Juan Manuel Padilla, yapay zeka aracına, zihinsel engelli çocuğun tıbbi finansmanı durumunda yasaların nasıl uygulanacağını sordu. Yapay Zeka kararı emsal örneklerle aynı verdi.

Kolombiyalı yargıç, kararda ChatGPT kullandı
03.02.2023 08:01
A+
A-

Kolombiya’da bir yargıç, zihinsel engelli bir çocuğun sigortasının çocuğun tıbbi tedavisinin tüm masraflarını karşılayıp karşılamayacağına karar verirken aracı ChatGPT’yi kullandığını açıkladı.

Ayrıca kararını desteklemek için önceki kararlardan emsal kullandı.

Cartagena şehrinde görevli olan Juan Manuel Padilla, ebeveynlerinin karşılayamayacağı için çocuğun tüm tıbbi ve masraflarının sigorta tarafından ödenmesi gerektiği sonucuna vardı.

Kararın kendisi fazla tartışma yaratmasa da, Padilla’nın ChatGPT ile yaptığı konuşmaların karara dahil edilmesi dikkat çekti.

Padilla’nın chatbot ile yaptığı sorgulamaları içeren belgelerde Padilla’nın ChatGPT’ye şu soruyu sorduğu görüldü:

"Zihinsel engelli bir çocuk, terapileri için ücret ödemekten muaf mı?"

ChatGPT’nin yanıtı, hakimin nihai kararına karşılık geldi:

“Evet, bu doğru. Kolombiya’daki düzenlemelere göre, otizm teşhisi konan reşit olmayan çocuklar tedavileri için ücret ödemekten muaftır.”

Dava, yapay zekanın hukukta kullanımı konusunda bir tartışma başlattı ve Padilla’nın bazı meslektaşları tarafından eleştirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.