DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Spor dünyasının depremzedelere desteği devam ediyor

Spor dünyası, “asrın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye ve Suriye’ye destek olmayı sürdürdü.

Spor dünyasının depremzedelere desteği devam ediyor
10.02.2023 17:01
A+
A-

Atalantalı milli futbolcu Merih Demiral’ın sosyal üzerinden Türkiye’deki depremzedeler için düzenlediği imzalı forma yardım kampanyasına birçok yıldız futbolcu katıldı.

Manchester City’den Norveçli Erling Haaland ve Belçikalı Kevin De Bruyne, Tottenham’dan İngiliz Harry Kane, Al Nassr’dan Portekizli Cristiano Ronaldo, Juventus’tan İtalyan Leonardo Bonucci, Roma’dan Arjantinli Paulo Dybala, Atletico Madrid’den İspanyol Alvaro Morata ve Fransız Antoine Griezmann’ın imzalı formaları, açık artırmayla satışa çıkarıldı.

Ronaldo, Bonucci ve Dybala formalarının 5 milyon liraya satıldığını belirten Merih Demiral, elde edilecek tüm gelirin depremzedeler için Ahbap Derneğine bağışlanacağını açıkladı.

Lewis Hamilton’dan yardım çağrısı

takımı Mercedes’in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton, Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için başlatılan yardım kampanyalarına destek olunması yönünde çağrı yaptı.

Hamilton, hesabında, Uluslararası Kızılhaç ve Dernekleri Federasyonu (IFRC) ve merkezli insani yardım kuruluşu Human Appeal’ın yardım kampanyası linklerini takipçileriyle paylaştı.

Diğer Formula 1 sürücüleri Büyük Britanyalı George Russell ve Monakolu Charles Leclerc ile İspanyol motosikletçi Marc Marquez gibi isimler de bağış kampanyaları için paylaşımlarda bulundu.

İlkay Gündoğan’dan yardımı

Almanya’nın Bild gazetesinde yer alan habere göre Manchester City’nin Türk asıllı Alman milli futbolcusu İlkay Gündoğan, depremlerden etkilenen vatandaşlar için bölgeye iki tır dolusu ekmek gönderdi.

Haberde görüşlerine yer verilen tecrübeli futbolcu, "Aklımız bölgelerindeki insanlarla. Hepimizin dayanışma içinde olması çok önemli. İnsanlar bizim yardımımıza güveniyor. Şimdiye kadar aldığımız ve destek harikaydı. Şu anda bebek maması, battaniye, hijyen ürünleri ve sıcak tutan giysiler gibi daha fazla ve malzeme bağışı toplamaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Interli Hakan Çalhanoğlu, Leicester Cityli Çağlar Söyüncü, Atalantalı Merih Demiral, Fortuna Sittardlı Burak Yılmaz, Olimpik Marsilyalı Cengiz Ünder, Hull Cityli Ozan Tufan gibi yurt dışında forma giyen birçok futbolcu da bağışlarıyla depremzedelere destekte bulundu.

NBA ekiplerinden destek

Amerikan Ligi’nde (NBA) Philadelphia 76ers forması giyen milli basketbolcu Furkan Korkmaz, takım arkadaşları Joel Embiid ve James Harden’ın imzalı formalarının depremzedelere yardım amacıyla açık artırmayla satışa sunulacağını duyurdu.

Milli basketbolcu Cedi Osman’ın görev yaptığı Cleveland Cavaliers’ın internet sitesi ve hesaplarında yer alan mesajda ise "Cavaliers ve ailesi, Türkiye ile komşu bölgelerdeki yıkıcı depremlerden etkilenenlere acil yardım sağlayan yerel ve ulusal organizasyonları desteklemek için çalışıyor." ifadesi kullanıldı.

Barcelona’dan yardım

Kulübü, Türkiye ve Suriye’de depremlerden etkilenen vatandaşlara yardım kuruluşları aracılığıyla destek verileceğini açıkladı.

Sosyal medyadan Türk ve halkıyla dayanışma içinde olduğunu ifade eden Barcelona Kulübü Başkanı Joan Laporta, Barça Vakfı ile çalışan insani yardım kuruluşlarını depremzedelere destek vermeye teşvik ederek "Bu zor zamanlarda yanınızda olduğumuzu belirtmek istiyoruz." ifadesini kullandı.

Melo ve Alex’ten yardım maçı

Fluminense’de forma giyen Galatasaray’ın eski oyuncularından Brezilyalı Felipe Melo, Fenerbahçe’nin eski Brezilyalı futbolcusu Alex de Souza ile bir yardım maçı organize etmeyi planladıklarını duyurdu.

Melo, yaptığı açıklamada, "Hepimiz zor dönemden geçiyoruz. Yaşanandan ötürü çok üzgünüm. Yardım için çok düşündüm. Belki de ileride bağış için özel bir maç düzenleyebiliriz. Türk halkının desteğe ihtiyacı var. Alex de Souza ile konuştum. Bir karar verdik. Sene sonu maç yapalım dedik. Şu an tüm dünya Türkiye’yi konuşuyor. Belki bir ay sonra Türkiye’yi kimse konuşmayacak. Bu olayları herkes unutacak fakat bizler unutmayalım. O zamanlarda da biz maç yapabiliriz. Türkiye için birlikte olmamız lazım. Elimden gelen her şeyi yapacağım." şeklinde görüş belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.