DOLAR 32,5469
EURO 34,8366
ALTIN 2438,006
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Galatasaray, Boey sayesinde büyüklere göre karda!

Fenerbahçe ve Beşiktaş, oyuncu satışından gelir elde edemedi. Sarı lacivertliler, -2 milyon euro, siyah beyazlı takım ise -11 milyon euro ile transfer perdesini kapattı. Trabzonspor, 3.5 milyon euro kazandı. Galatasaray’ın Boey satışından kasasına koyduğu 30 milyon euro fark yarattı.

Galatasaray, Boey sayesinde büyüklere göre karda!
11.02.2024 13:30
A+
A-
11 Ocak’ta başlayan ara transfer dönemi, 9 Şubat’ta sona erdi. Bu süre içerisinde 4 büyüklerin yaptıkları transfer hamleleri, dikkat çekti. Fenerbahçe ve Beşiktaş, bu dönemde yollarını ayırdığı oyuncularından herhangi bir gelir sağlayamadı.

Şampiyonluk için kıyasıya bir yarış veren Sarı-Lacivertliler; Lincoln Henrique, Tiago Çukur, Samet Akaydin, Miguel Crespo, Umut Nayir, Bartuğ Elmaz ve Emre Mor’u kiralık olarak gönderdi. Kanarya, Çağlar Söyüncü, Leonardo Bonucci, Rade Krunic ve Serdar Dursun’u kadrosuna katarak toplamda 2 milyon euroluk bir harcama yaptı.

BEŞİKTAŞ SON GÜN AÇILDI

Beşiktaş ise tüm harcamasını transfer döneminin son gününde gerçekleştirdi. Ernest Muçi ve Al-Musrati takviyeleri ile taraftarını ayağa kaldıran Siyah-Beyazlı Yönetim, iki oyuncu için 11 milyon euroyu gözden çıkardı. Svensson ve Joe Worral için para harcanmadı. Toplam 6 oyuncusu ile vedalaşan Kara Kartal da Fenerbahçe gibi bu alanda gelir elde edemedi. Eric Bailly, Jean Onana, Valentin Rosier, Kerem Atakan Kesgin gibi isimlerle yollar ayrıldı. 4 büyüklerde Fenerbahçe ve Beşiktaş ara transfer döneminde kar edemezken, Trabzonspor ve Galatasaray, oyuncu satışı ile bu süreçte artıya geçti.

TRABZONSPOR PARA HARCAMADI

Galatasaray, 30 milyon euroluk bedelle Sacha Boey’i Bayern Münih’e satarak fark yarattı. Bu rekor satış, ara transfer döneminde 4 büyüklerin toplam bilançolarının 21.45 milyon euro seviyesine çıkmasını sağladı. Derrick Köhn, Carlos Vinicius ve Serge Aurier için 4.05 milyon euro harcayan Aslan’ın bilançosu 30.95 milyon euro. Trabzonspor ise Thomas Meunier’i kiralık olarak kadrosuna kattı. Bordo-Mavililer, kasasından herhangi bir harcama yapmadan; Anastasios Bakasetas ve Abdülkadir Ömür’ün satışlarından 3.50 milyon euroluk gelir elde etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.