DOLAR 32,5548
EURO 34,8666
ALTIN 2429,11
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Sezon sonu yüzme müsabakasında tüm sporcular yarıştı

EÜ Spor Kulübü 7’den 70’e herkesi yüzmeye teşvik ediyor

Sezon sonu yüzme müsabakasında tüm sporcular yarıştı
23.08.2023 11:24
A+
A-

Ege Üniversitesi (EÜ) Spor Kulübü tarafından yüzme sporunu teşvik etmek amacıyla sezon sonu yüzme yarışması düzenlendi. EÜ Prof. Dr. Sermed Akgün Kapalı Olimpik Yüzme Havuzunda düzenlenen yarışmaya 7’den 70’e tüm spor kulübü yüzme branşı yüzücüleri katıldı. Yüzmeye yeni başlayan sporcuları teşvik etme amaçlı yapılan müsabakada tüm katılımcı sporculara madalya verildi. Yaklaşık 150 sporcunun yarıştığı müsabakayı sporcuların velileri de tribünden izleme şansı buldu. Yarışmanın ardından Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, düzenlenen törene katılarak, yarışmaya katılan tüm sporculara madalyalarını takdim etti.

Ege Üniversitesinde, sporun bir kültüre dönüştüğünü söyleyen Prof. Dr. Mehmet Ersan, “1957 yılında kurulan ve Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Necdet Budak’ın destekleriyle yeniden yapılandırılan, futbol, rugby, tenis, basketbol, voleybol, yüzme gibi birçok alanda faaliyet gösteren Ege Üniversitesi Spor Kulübü’nde bugüne kadar birçok alanda faaliyette bulunduk ancak yüzme branşı en çok ilgi gören spor dalı oldu. Havuzumuzun açılmasından sonra pek çok sporcumuzun yetişmesine de vesile olduk. Bugün başlayan sporcular ile Türkiye müsabakalarında derece yapmış sporcularımızı da bir araya getirdik. Hepsini yarışma atmosferinde bir arada görmek ve bu heyecanı onlara yaşatmak istedik. Müsabakaya katılan tüm yüzücülerimiz madalyayı hak ediyor. Sporcularımızı ve destekleri için ailelerini kutluyor, katılımınız için herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Yüzme sporunu teşvik ediyoruz”

Yarışmayı, yüzme sporuna yeni başlayanları teşvik etme amacıyla düzenlediklerini vurgulayan Ege Üniversitesi Spor Kulübü Yöneticisi Araştırma Görevlisi Meral Sevinç Tırpan, “Yüzme branşı, EÜ Spor kulübü için olmazsa olmaz niteliğinde bir spor dalı. Bugün düzenlemiş olduğumuz yüzme sporu sezon finali müsabakalarında, tüm EÜ Spor Kulübü üyesi sporcu yetişkin ve çocuklarımız yüzdü. Yüzme sporunu teşvik etmek adına böyle müsabakalar düzenlemeyi son derece kıymetli buluyoruz. EÜ Spor Kulübü olarak, sürdürülebilir şekilde sezon sonunda bu tarz müsabakalar düzenleyip, hem velilerimiz ve öğrencilerimizle birlikte güzel anılar yaşıyoruz hem de yüzme sporuna yeni başlayanları teşvik ediyoruz. Çalışmalarımıza ve faaliyetlerimize devam derken desteğini bizden hiçbir zaman esirgemeyen Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Necdet Budak hocamıza ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Ersan’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.