DOLAR 32,2798
EURO 34,65
ALTIN 2412,454
BIST 10045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

ÖZEL | Vincent Aboubakar’ı Beşiktaş’a Ten Hag transfer etti!

Beşiktaş uzun zamandır peşinden koştuğu Kamerunlu oyuncunun transferinde mutlu sona ulaştı. Bu gece İstanbul’a gelecek Vincent Aboubakar’ın siyah-beyazlı renklere katılmasında aslan payı Manchester United’ın Hollandalı teknik direktörüne ait. İşte uzun soluklu transfer hikayesinin detayları…

ÖZEL | Vincent Aboubakar’ı Beşiktaş’a Ten Hag transfer etti!
20.01.2023 12:36
A+
A-

Beşiktaş’ta 3’üncü Vincent Aboubakar dönemi başlıyor… Sözleşme feshi için Al Nassr yönetimiyle bir haftadır pazarlık yapan Kamerunlu yıldızın dün gece itibariyle sözleşmesi feshedildi. 2016-2017 ve 2020-2021 sezonlarında siyah-beyazlı formayı giyen ve iki şampiyonluk yaşayan 30 yaşındaki futbolcu, bu gece saat 22.00’de resmi imzayı atmak üzere İstanbul’a gelecek. 

3.5 YILLIK İMZA

Deneyimli forvet sağlık kontrolünden geçtikten sonra 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 3,5 senelik kontrata imza atacak. Siyah-beyazlılar, Aboubakar’a 2.5 milyon euro garanti ücretin yanı sıra performansa bağlı 500 bin euro bonus ödemesi yapacak. Yarın takımla ilk antrenmana çıkacak yıldız forvetin, Süper Lig’de pazar günü oynanacak Kayserispor maçında kadroda olması bekleniyor.  

blank

TRANSFER HİKAYESİNİ TEN HAG BAŞLATTI 

Vincent Aboubakar yeniden Beşiktaş safına katılmasında Manchester United Teknik Direktörü Erik Ten Hag’ın rolü büyük. Transfer hikayesi Hollandalı teknik adamla Cristiano Ronaldo arasındaki uyuşmazlıkla başladı. Yedek kulübesinde oturmasını hazmedemeyen CR7, Kasım 2022’de Pierce Morgan’a verdiği röportajda, Ten Hag ve ManU yönetimi için ağır ifadeler kullandı ve İngiliz ekibi ile Portekizli yıldız arasındaki ipler koptu.

RONALDO İLE YOLLAR AYRILDI

Premier Lig devi tarih 22 Kasım 2022’yi gösterirken karşılıklı mutabakat sonrası Cristiano Ronaldo ile yolları ayırdı. Portekizli yıldız 2022 yılının son gününde sürpriz bir kararla Suudi Arabistan ekibi Al Nassr’a imza attı. Suud ekibinin Şampiyonlar Ligi kupasını 5 defa kaldıran ve 140 golle turnuva tarihinin en skoreri olan Portekizli futbolcu ile 2.5 sezon için 500 milyon euro karşılığında anlaştığı bildirildi. Bu bedel spor tarihine geçti.

blank

TEN HAG, CR7’NİN YERİNE WEGHORST’U İSTEDİ 

Ronaldo’nun ayrılışının ardından golcü arayışlarına giren Manchester United’ta Hollandalı hoca, Katar’daki 2022 Dünya Kupası’nda Arjantin maçında duble yapan Beşiktaşlı Wout Weghorst’un transfer edilmesini istedi. Hollandalı golcü, Süper Lig’de 7 Ocak’ta Vodafone Park’taki Kasımpaşa maçında ikinci golünün ardından yeni açık tribününe giderek taraftarlara ‘kalp’ işareti yaptı ve veda etti. Hollandalı golcünün taraftara sürpriz vedası, bu gelişmeden haberi olmayan Beşiktaş yönetimi ve teknik direktör Şenol Güneş’in şaşkınlık yaşamasına neden oldu.

FESİH İÇİN ANLAŞMA SAĞLANDI, ADA’YA UÇTU

Yönetimin, Weghorst’un menajeriyle yaptığı görüşmenin ardından fesih için anlaşma sağlandı. Dev forvet 14 Ocak’ta Manchester United’a kiralık olarak imza attı. Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada Burnley’nin sözleşme fesih bedeli olarak Kartal’a 2 milyon 825 bin euro ödeyeceği bildirildi.

blank

AL NASSR’DA YABANCI SAYISI 9’A ÇIKTI

Ronaldo’nun imzasının ardından Al Nassr takımındaki yabancı sayısı 9’a yükseldi. ‘8 yabancı’ kuralı sonrası CR7’ye kontenjanda yer açma adına bir başka forvet Vincent Aboubakar gözden çıkarıldı. Kamerunlu golcü yaklaşık 1 hafta süren fesih görüşmesinin ardından istediğini aldı ve boşa çıktı. Fesih görüşmeleri esnasında başarılı forvetle 3.5 yıllık anlaşma sağlayan siyah-beyazlı yönetim, böylece Weghorst’un yerini doldurmuş oldu. 

TRANSFERDE DOMİNO ETKİSİ?

Kısacası transferde domino etkisine örnek teşkil edecek bir hikaye vuku buldu. Manchester United – Al Nassr – Beşiktaş üçgenindeki cereyan eden gelişmeler Vincent Aboubakar’ın bir kez daha siyah-beyazlı formayı giymesini sağladı.           

 

     

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.