DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Mucizeler devam ediyor: 99 ve 101. saat

Kahramanmaraş’ta 99’uncu saatte iki kız kardeşten birisi enkaz altından kurtarıldı. Depremin 100. saatinde Adıyaman Barbaros Hayrettin Mahallesi, Karapınar Caddesi, Akgül Apartmanı’ndan Cemile Hasar (36) adlı vatandaş sağ olarak çıkarıldı. Diyarbakır’da Diyarbakır’da Sebahat Varlı ve oğlu Serhat Varlı, Hatay’da Hikmethan Yiğitbaş, enkazdan 101 saat sonra çıkarıldı.

Mucizeler devam ediyor: 99 ve 101. saat
10.02.2023 09:51
A+
A-
“Asrın felaketi” olarak nitelenen depremlerden etkilenen Kahramanmaraş’ta, 99 saat sonra bir kişi, 101 saat sonra ise 2 kişi enkazdan sağ çıkarıldı.

Merkez üssü Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından Kahramanmaraş’ta yıkılan binaların enkazında arama kurtarma çalışmaları devam etti.

UMKE, Polis Arama Kurtarma ve Yıldırım Belediyesi ekipleri, çalışmalarını Ali Sezai Efendi Caddesinde yıkılan 3 katlı apartmanın enkazında yoğunlaştırdı.

Ses gelmesi üzerine enkaza yoğunlaşan ekipler, yıkıntı altında bulunan Suriye uyruklu Fatma Karuş (26) ile iletişim kurdu. Yapılan çalışmanın ardından genç kadın, 14 saatlik çalışma sonucu enkazdan yaralı olarak çıkarıldı.

Depremden 99 saat sonra enkazdan çıkarılan kadın, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

100’ÜNCÜ SAATTE ADIYAMAN’DA

Kahramanmaraş depreminin ardından gerçekleştirilen enkaz çalışmalarının 100. saatinde Adıyaman Barbaros Hayrettin Mahallesi, Karapınar Caddesi, Akgül Apartmanı’ndan Cemile Hasar (36) adlı vatandaş sağ olarak çıkarıldı.

HATAY VE DİYARBAKIR

Diyarbakır’da anne Sebahat Varlı ve oğlu Serhat Varlı ise enkazdan 101 saat sonra çıkartıldı. Hatay’da da Hikmethan Yiğitbaş 101 saat sonra enkazdan canlı olarak çıkartılarak umudun sesi oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.