DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2393,265
BIST 10276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Montella: “Türkiye’deki stadyumlar İtalya’dan daha iyi”

Adana Demirspor’dan ayrılan İtalyan teknik direktör Vincenzo Montella, Türkiye ile İtalya’nın EURO2032 için ortak adaylık başvurusunda bulunmasını desteklediğini açıkladı.

Montella: “Türkiye’deki stadyumlar İtalya’dan daha iyi”
29.07.2023 18:27
A+
A-
Geçtiğimiz 2 sezonda Adana Demirspor’u çalıştıran ve bu sezon başında görevinden ayrılan İtalyan teknik direktör Vincenzo Montella, Türkiye ile İtalya’nın EURO2032 ev sahipliği için ortak adaylık başvurusunda bulunmasını değerlendirdi.

“TÜRK STADYUMLARI DAHA İYİ”

İtalyan basınından La Gazzetta dello Sport’a konuşan Montella, “Ortak adaylık kararına şaşırmadım, aksine sevindim. Türkiye’de futbol için mükemmel stadyumlar var. Genel olarak bakarsak İtalyan stadyumlarının üzerinde bir kaliteye sahipler, en azından benim gördüğüm kadarıyla. Ayrıca antrenman tesisleri de çok üst düzey. Örneğin 2021 yılında Adana Demirspor henüz lige yeni çıkmış bir takımdı ama hali hazırda çok iyi organize olmuş bir kulüptü.” dedi.

“SÜPER LİG, AVRUPA’NIN ALTINDA”

Süper Lig’in kalitesinden de bahseden Montella, “Halen, Avrupa’nın büyük ligleri ile kıyaslanabilir lig değil Süper Lig. Ancak çok dengeli ve rekabetçi bir lig olduğunu söyleyebilirim. Taraftarlar ise sıra dışı. Deprem felaketi gibi hassas bir dönem geçirmelerine rağmen hiçbir şeyi eksik yapmadılar. O yüzden ortak adaylık başvurusunu destekliyorum.” ifadelerini kullandı.

Vincenzo Montella, Adana Demirspor’da geçirdiği 2 sezonda çıktığı 76 resmi maçta 38 galibiyet, 17 beraberlik, 21 mağlubiyet alara 1.72 puan ortalaması yakalamıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.