DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kürekte kadınlardan büyük başarı 

Türkiye Kürek Milli Takımı, Bulgaristan’dan Dünya Şampiyonluğu ve derecelerde döndü. 19-23 Temmuz tarihlerinde Bulgaristan’ın Plovdiv kentinde düzenlenen U23 Dünya Şampiyonası’nda Türkiye Kürek Milli Takımı 1 Altın, 1 Gümüş ve 1 Bronz olmak üzere toplam 3 madalya kazandı.

Kürekte kadınlardan büyük başarı 
24.07.2023 11:27
A+
A-

Türkiye Kürek Milli Takımı, Bulgaristan’dan Dünya Şampiyonluğu ve derecelerde döndü. 19-23 Temmuz tarihlerinde Bulgaristan’ın Plovdiv kentinde düzenlenen U23 Dünya Şampiyonası’nda Türkiye Kürek Milli Takımı 1 Altın, 1 Gümüş ve 1 Bronz olmak üzere toplam 3 madalya kazandı.

KÜREK MİLLİ TAKIMI ÜLKEMİZE 3 MADALYA KAZANDIRDI

19-21 Temmuz tarihlerinde eleme yarışlarının yapıldığı, 22 Temmuz Cumartesi ve 23 Temmuz Pazar günleri ise final yarışlarının yapıldığı şampiyonada Türkiye Kürek Milli Takımı, toplam üç madalya kazandı.

ELİS ÖZBAY U23 DÜNYA ŞAMPİYONU

U23 Kadınlar Hafif Kilo Tek Çifte kategorisinde Ay Yıldızlı formayı terleten Elis Özbay, yarışları 07:36,92’lik dereceyle birinci sırada tamamlayarak Dünya Şampiyonu oldu. Altın madalya kazanarak kürekte 2023 yılı Dünya Şampiyonu olan Elis Özbay, 2022 yılında gümüş madalya kazanarak Dünya İkincisi olmuştu.

HAFİF KİLO İKİ TEK’TE U23 DÜNYA İKİNCİLİĞİ

U23 Kadınlar Hafif Kilo İki Tek kategorisinde yarışan Simla Suay Alıncı ve Irmak Fertuğ ikilisi ise yarışları 07:37,87’lik dereceyle ikinci sırada tamamlayarak gümüş madalya kazandı ve adını U23 Dünya ikincisi olarak yazdırdı.

HAFİF KİLO DÖRT ÇİFTE EKİBİ U23 DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ

Kadınlar Hafif Kilo Dört Çifte kategorisinde ise Ebru Akınal, Deniznur Serra Baykara, Eda Erkan ve Nisan İpar’dan oluşan ekip, 06:46.01’lik derece ile yarışları üçüncü sırada tamamlayarak bronz madalyanın sahibi oldu.

Yarışlarda alınan diğer sonuçlarda Erkekler Tek Çifte’de yarışan Cevdet Ege Mutlu B Final ikincisi, Şefik Çakmak ve Ahmet Ali Kabadayı’dan oluşan Erkekler Hafif Kilo İki Çifte ekibi B Final altıncısı olarak yarışları tamamladı.

Yarışlarda alınan genel sonuçlar şu şekilde yansıdı:

ALTIN MADALYA

ELİS ÖZBAY

U23 Kadınlar Hafif Kilo Tek Çifte

DÜNYA ŞAMPİYONU

 

GÜMÜŞ MADALYA

SİMLA SUAY ALINCI – IRMAK FERTUĞ

U23 Kadınlar Hafif Kilo İki Tek

DÜNYA İKİNCİSİ

 

BRONZ MADALYA

EBRU AKINAL – DENİZNUR SERRA BAYKARA – EDA ERKAN – NİSAN İPAR

U23 Kadınlar Hafif Kilo Dört Çifte

DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ

 

B Final İkincisi

Cevdet Ege Mutlu

U23 Erkekler Tek Çifte

DÜNYA SEKİZİNCİSİ

 

B Final Altıncısı

Şefik Çakmak – Ahmet Ali Kabadayı

U23 Erkekler Hafif Kilo İki Çifte

DÜNYA ON İKİNCİSİ

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.