DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Fenerbahçe maçında güvenlik eğitimi

Fenerbahçe – Zimbru maçında stat sorumlularına eğitim verecek polis başmüfettişlerine yönelik eğitim programı gerçekleştirildi.

Fenerbahçe maçında güvenlik eğitimi
27.07.2023 01:21
A+
A-
Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonunca (TFF), 2023-2024 sezonundaki spor müsabakalarının huzur ve güven ortamı içinde oynanması amacıyla müsabakalarda görev alacak genel kolluk personeli, özel güvenlik görevlileri ve stat sorumlularına eğitim verecek polis başmüfettişlerine yönelik “Spor Güvenliği Eğiticileri Eğitimi” gerçekleştirildi.

Polis başmüfettişleri ile Süper Lig’de takımı bulunan illerin spor güvenliği şube müdürlerinin katılımıyla verilen teorik eğitimin sonunda, Fenerbahçe ile Zimbru futbol kulüpleri arasında oynanan UEFA Avrupa Konferans Ligi ön eleme karşılaşmasında uygulamalı eğitim düzenlendi.

40’a yakın emniyet müdürü, verilen eğitimin uygulamada nasıl gerçekleştiğini yerinde denetledi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkan Yardımcısı Ergün Dağıstanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6222 sayılı Sporda Şiddetin ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun ve ilgili mevzuat çerçevesinde spor müsabakalarında alınan güvenlik tedbirlerinin en üst seviyeye çıkartılması ve bu müsabakalarda görev alan tüm unsurların müşterek ve eş güdüm içerisinde çalışması amacıyla bu eğitimlerin verildiğini söyledi.

İki günlük eğitim planlamasında ilk gün teorik eğitim verdiklerini, ikinci gün ise verilen bu eğitimin uygulamasını Fenerbahçe maçında icra ettiklerini anlatan Dağıstanlı, “Burada hem müsabaka öncesi hem müsabaka esnası ve hem de müsabaka sonrasını kapsayacak şekilde spor güvenliği eğiticileri eğitimi gerçekleştirdik.” dedi.

Dağıstanlı ayrıca, 29 Temmuz-2 Ağustos’ta Süper Lig’de takımı bulunan 12 ilde, 3-8 Ağustos’ta da TFF 1. Lig’de takımı bulunan 11 ildeki spor karşılaşmalarında görev alan genel kolluk personeli ve özel güvenlik görevlilerine müsabaka öncesi, müsabaka esnası ve müsabaka sonrası alınacak tedbirlere ilişkin eğitimler verileceğini belirtti.

Diğer illerde de verilecek eğitimlerin hem teorik hem de uygulamalı olacağını ifade eden Dağıstanlı, “Burada amacımız, 2023-2024 sezonu başlamadan önce spor müsabakalarının huzur ve güven içerisinde gerçekleşmesini sağlamak.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.