DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Erden Timur: “Böyle bir afet yok”

Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, Habertürk’e deprem bölgesindeki izlenimlerini anlattı.

Erden Timur: “Böyle bir afet yok”
14.02.2023 21:36
A+
A-
Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, Habertürk’e deprem bölgesindeki izlenimlerinden bahsetti.
 
Erden Timur yaptığı açıklamada, “Biz alana inmeden depoyu tutup yardım toplama işlerine başlıyoruz. Şehre gittiğimizde bir umutla sağlam bir yer bulmaya çalıştık. Sağlam kalan çok az yer vardı. Böyle bir afet yok.” dedi.
 
“ULAŞMA İHTİMALİNİZ YOK”

Her şirketin çalışanlarına arama-kurtarma eğitimi vermesi gerektiğini söyleyen Timur, “Kocaman bir fuar alanını depo olarak tuttuk. 6 saat Antakya’yı geçtim ayakta kalan binalara sayabiliyordum. Geçmişteki depremlerle kıyaslanamaz bir boyut. Ciddi bir çaresizlik oluyor.  Hatay’da ilk gün çok az insan vardı. Yüzlerle araçla dağıtım yapıyorsunuz ama ulaşma ihtimaliniz çok zor. Her şirketin arama-kurtarma eğitimleri vermesi lazım.” açıklamasını yaptı.

“KOORDİNE ETMEK ZOR”

Erden Timur, “Bir noktadan sonra yardımı koordine etmek zor. Normalde yerelle birlikte onu koordine ediyoruz ama yerel yok. Hatay’da kimse yok. En çok yardım Hatay’daydı. Toplumun duyarlılığı inanılmaz. Depremde açık ara en kötü durumda olan yer Hatay’dı. Antakya diye bir şey kalmamış.” diye konuştu.

Ayrıca, “Mümkün olduğu kadar mobil tuvalet gerekiyor. Şiddetli deprem birçok altyapıyı da yok etmiş durumda. En önemli şey barınma. Salgın hastalık bir risktir. onu önleyip ondan sonra diğer şeyleri konuşmamız lazım.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.