DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Drogba, Zaha’yı bu sözlerle ikna etti

Wilfried Zaha’nın Fenerbahçe yerine Galatasaray’ı seçmesinde Didier Drogba’nın sözleri, Emmanuel Eboue’nin ikna çabası etkili oldu.

Drogba, Zaha’yı bu sözlerle ikna etti
25.07.2023 13:06
A+
A-
Fenerbahçe’ye büyük bir çalım atarak sarı lacivertlilerin aylardır ilgilendiği Wilfried Zaha’yı kadrosuna katan Galatasaray, Avrupa transfer piyasasını altüst etti.

Crystal Palace ile sözleşmesi sona eren ve birçok kulüpten dev teklifler alan Fildişili oyuncunun hangi kulübe gideceği merak konusuydu. Crystal Palace, takımda kalması için bastırırken, Arap kulüpleri uçuk tekliflerle oyuncuya imza attırmaya çalışıyordu.

DROGBA’NIN İKNA EDEN SÖZLERİ

Fenerbahçe’nin Avrupa kulüpleri içinde en yüksek teklifi verdiği, Zaha’nın İstanbul’a geleceği yorumları yapılıyordu.

Türkiye tahminleri doğru çıktı ancak bir farkla; Zaha İstanbul’un karşı yakasını seçti. Bu transferde Fildişi’nin efsane isimleri Drogba, Eboue ve Zokora’nın etkisi büyük oldu.

Drogba “Galatasaray’da başarılı olursan ayaklarını yerden keserler” diyerek tercihinde önemli rol oynadı.

EN PAHALI DÖRDÜNCÜ TRANSFER

Galatasaray’ın Fenerbahçe’nin elinden kaptığı Wilfried Zaha, sarı kırmızılı kulübün tarihine geçti.

Aslan’ın Transfermarkt verilerine göre bugüne kadarki en pahalı transferi 30 milyon avroluk bedeliyle Nicolo Zaniolo olmuştu.

İtalyan yıldızı 25 milyon avro ile Seri, 23 milyon avro ile Nzonzi izlemişti. 22 milyon avroluk değerleriyle Zaha ve Mauro İcardi ise dördüncü sırayı paylaşıyor. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.