DOLAR 32,5172
EURO 34,7993
ALTIN 2421,345
BIST 9709,7
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Türkiye gaz merkezi olacak mı, hangi ülkelere sevkiyat olabilir? Rusya’nın İstanbul Başkonsolosu açıkladı

Rusya Devlet Başkanı Putin’in Türkiye’nin gaz merkezi olabileceğini açıklamasının ardından gözler konuyla ilgili son gelişmelere çevrildi. Peki enerji koridoru ne zaman başlar, hangi ülkelere sevkiyat olur? Konuyla ilgili Rusya’nın İstanbul Başkonsolosu Andrey Bravov açıklamalarda bulundu.

Türkiye gaz merkezi olacak mı, hangi ülkelere sevkiyat olabilir? Rusya’nın İstanbul Başkonsolosu açıkladı
18.01.2023 18:50
A+
A-

Rusya’nın İstanbul Başkonsolosu Andrey Bravov, CNN Türk Muhabiri Ceylan Sever’e özel açıklamalarda bulundu. Bravov, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaştaki son durumu, Türkiye’nin gaz merkezi olma sürecindeki durumu ve hangi ülkelere gaz sevkiyatı olabileceğine dair gelişmeleri anlattı. 

RUSYA’NIN UKRAYNA’YA HAREKETİ 11. AYINA ULAŞTI. HAREKAT NE DURUMDA? 

Rusya’nın İstanbul Başkonsolosu Andrey Bravov konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: 

“Bu konuda ben de geçenlerde 13 Ocak günü Savunma Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamayı gösterebilirim. Bu açıklamada da Soledar’ın 12 Ocak günü alındığına dair bir rapor edildi. Soledar’dan sonraki istikametlerde askeri harekatın devam ettiğini söyleyebilirim. 

TÜRKİYE-SURİYE-RUSYA ÜÇLÜ GÖRÜŞME GÜNDEMDE. BİR MUTABAKATA VARILDI MI? 

Bildiğiniz gibi Rusya, Suriye ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesine olumlu bakmaktadır. Bu sürece el verdiği sürece iki taraf buna hazırsa bu süreci desteklemeye ve bu sürece yardımcı olmaya hazırdır. Bunun net bir neticesi olarak da geçenlerde Moskova’da üçlü formatta yapılan Savunma Bakanları ve Özel Servisleri Başkanları seviyesindeki görüşmeyi gösterebilirim. Bunun devamı üzerinde çalışılmaktadır. Üçlü formatta Dışişleri Bakanları’nın bir araya gelmesi ve gerekli konuların görüşülmesi söz konusudur. Bununla ilgili teknik hazırlıklar devam etmektedir. Bitirildikten sonra gerekli açıklama yapılacaktır. 

blank

TÜRKİYE’NİN ENERJİ ÜSSÜ OLMASI GÜNDEMDE. ENERJİ KORİDORU NE ZAMAN BAŞLAR, HANGİ ÜLKELERE SEVKİYAT OLABİLİR? 

Enerji alanındaki iş birliği bizim Rus-Türk ekonomik iş birliğinin en önemli alanlarından biridir. Şu ana kadar Türkiye birkaç istikamette gaz sevkiyatları yapmaktadır. Karadeniz üzerinden giden ilk hattan bahsediyorum. Son olarak da Türk Akımı dediğimiz bir gaz şebekesi ortaya çıktı. Bunun üzerinden hem Türkiye’de gaz sevkiyatı yapılmaktadır. Türkiye üzerinden üçüncü ülkelere, Avrupa’ya gaz gönderme imkanı ortaya çıkmıştır. 

Son olarak bizim Devlet Başkanı’mızın teklifi var. Türkiye’de büyük bölgesel haz hub’ının oluşturulması. Bu teklifimiz de olumlu bir şekilde Türkiye tarafından karşılanmıştır. Bununla ilgili olarak iki ülkenin kurum ve birimlerine gerekli talimatlar verilmiş bu istikamette çalışmaların envanterini ve incelenmesini yapmak istikametinde. Bununla ilgili teknik çalışmalar devam etmektedir. Koşullar el verdiği zaman biz Türkiye’nin toprakları üzerinden dünya pazarlarına gaz sevkiyatlarının yapılabileceği bir duruma çıkabiliriz.” 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.