DOLAR 32,5563
EURO 34,8647
ALTIN 2429,021
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kamu işçisinin toplu sözleşmesinde görüşmeler hızlandı

Kamu işçisinin ücretlerine 2023-2025 döneminde yapılacak zammın belirleneceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde görüşmeler hız kazandı.

Kamu işçisinin toplu sözleşmesinde görüşmeler hızlandı
23.01.2023 15:01
A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ile görüştü.

"1 milyon işçiyi kapsayacak bir süreçten bahsetiyoruz"

ve üniversitelerde çalışanlar için de kamu çerçeve protokolünün geçerli olacağını söyleyen Arslan, şunları kaydetti;

Biz yerel yönetimler ve üniversitelerde çalışanlar için de kamu çerçeve protokolünün geçerli olduğunu ve bunun bağlayıcı olduğunu Sayın Bakan ile görüştük. Sayın Bakan da bizim ile aynı görüşü paylaştığı için çok teşekkür ediyoruz. Dolayısıyla Türkiye’de 700 bin değil 1 milyon işçiyi kapsayacak bir süreçten bahsetiyoruz. Bu son derece önemli. Çok geniş bir mutabakatla ama geniş bir kesimi de temsil edecek şekilde sözleşmeleri imzalayacağız.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.