DOLAR 32,3671
EURO 34,7184
ALTIN 2400,094
BIST 10180,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Davos yoğun bir gündemle başladı

Her yıl dünya liderlerini, küresel iş aleminin en gözde isimlerini İsviçre’nin Davos kasabasında bir araya getiren Dünya Ekonomik Forumu (WEF) başladı.

Davos yoğun bir gündemle başladı
18.01.2023 18:39
A+
A-

EKONOMİ SERVİSİ – WEF’in kurucusu Klaus Schwab, küresel ve ulusal düzeyde artan parçalanmanın güven erozyonu ile birleştiğini belirterek, zirvenin bu yılki temasının ‘Parçalanmış Bir Dünyada İş birliği’ olarak belirlendiğini açıkladı.

20 Ocak’a kadar sürecek olan zirvede, 130 ülkeden 50’si devlet ve hükümet başkanı olmak üzere 2700’den fazla katılımcı bir araya geliyor. Zirvede, iklim değişikliği, enflasyon, gıda güvenliği, açlık, terör ve Rusya – Ukrayna Savaşı, enerji, işgücü gibi birçok konu ele alınacak. Zirvede, dünyanın karşı karşıya olduğu sorunların üstesinden gelmek için çözümlere ve kamu-özel işbirliğine odaklanılacak.

Zirvenin başlamasıyla Davos’ta iklim değişikliği odaklı protestolar yaşanırken uluslararası yardım kuruluşu Oxfam zirve öncesi yayımlanan raporunda dünyanın en zengin yüzde 1’lik kesiminin son iki yılda kalan yüzde 99’luk kesimden iki kat fazla servet kazandığına dikkat çekti.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.