DOLAR 32,3415
EURO 34,6991
ALTIN 2411,509
BIST 10045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Çin’de turizm salgın öncesine döndü

Çin’de virüs önlemlerinin gevşemesi turizm hareketliliğini beraberinde getirdi. Ülkede yurtdışı bilet aramaları bir anda katlanırken,, pek çok ülke Çinli turistleri çekmek için davette bulundu.

Çin’de turizm salgın öncesine döndü
19.01.2023 08:06
A+
A-

Çin’de virüs önlemleri gevşedi, bilet aramaları ve rezervasyonlar hızlı arttı.

Çin’de salgın önlemleri 8 Ocak itibariyle gevşetildi. Uçuş yasaklarının kalktığı ülkede uçak bileti rezervasyonları katlandı. Dış uçuşlar için bilet aramaları ve rezervasyonlarında büyük artış var.

Çin merkezli bir turizm platformunun verilerine göre, salgın önlemlerinin hafifletileceğinin duyurulmasının ardından geçen 1 saatte bilet rezervasyonları 5 kat yükseldi.

Yurtdışında popüler lokasyonlar için internette yapılan aramalar 10 kat yükselirken, otel aramaları salgın öncesi döneme döndü.

Bilet alan Çinlilerin çoğu Pekin ve Şangay gibi metropollerde yaşıyor.

Öte yandan çok sayıda ülkeden de Çinli turistlere davet yapıldı. Fransa, Tayland, Danimarka ve Norveç dahil pek çok ülkenin büyükelçilikleri ve turizm birimleri sosyal medya paylaşımında bulundu.

Bu paylaşımlarda Çinli turistlerin sabırsızlıkla beklendiği dile getirildi.

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün verileri, salgın öncesi Çin’in yurt dışı seyahat harcamaları bakımından dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olduğunu gösteriyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.