DOLAR 32,6024
EURO 34,8066
ALTIN 2446,507
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

BTM dünyanın en iyi 5 kuluçka merkezinden biri seçildi

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM), dünyanın en iyi 5 kuluçka merkezinden biri seçildi. 90 ülkeden 600’den fazla kuluçka ve hızlandırma merkezini geride bırakan BTM, 5 yılda 5 bin girişimciye hizmet verdi.

BTM dünyanın en iyi 5 kuluçka merkezinden biri seçildi
26.01.2023 22:01
A+
A-

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi, 5 yıl önce Odası tarafından kuruldu.

Kısa sürede girişimci ekosisteminin önemli bir merkezi haline geldi.

Bugüne dek, 5 bin girişimciyi ağırlayan BTM’nin başarısı, merkezli derecelendirme kuruluşu UBI Global tarafından tescillendi.

BTM Genel Müdürü İbrahim Elbaşı, “Dünyanın en büyük endeksi olan UBI Global dediğimiz bu özellikle start-up dediğimiz girişimcilik merkezlerini sıralayan, endeksleyen ve bu anlamda raporlayan bir yapı olarak bizi dünyanın en iyi beş tane kuluçka merkezi arasında seçti" dedi.

60 kritere göre inceleniyor

UBI Global, hızlandırma merkezlerini 60 kritere göre değerlendiriyor.

Elbaşı konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

”Bunların içerisinde girişimci sayısından tutun girişimcinin aldığı yatırım tutana kadar, ticarileşen girişimci sayısından tutun girişimcinin yaptığı satışlara kadar çok farklı parametreler var. 6-7 aylık bir inceleme sürecinden sonra bütün bu performans metriklerinin getirdiği karşılık gelen o sayılar hepsi artık tescillenmiş oldu."

"Bu başarının arkasında tüm paydaşlarımız bulunuyor"

BTM, 2 milyar liralık ekonomik büyüklüğe ulaştı.

Elbaşı, girişimci ve yatırımcıların başarılarıyla Türkiye’nin dünya sahnesinde yer aldığını vurguladı.

Hedef büyüten BTM, bundan sonra küresel çekim merkezi olmak için çalışacak. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.