DOLAR 32,3671
EURO 34,7184
ALTIN 2400,094
BIST 10180,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bitcoin transferi 14 yaşında

Sanal para Bitcoin’in ilk işleminin üzerinden yaklaşık 14 yıl geçti. Ocak 2009’da Bitcoin’in yaratıcısı Satoshi Nakamoto, ki bunun bir kişi ya da bir grubun takma adı olduğu düşünülüyor, kriptograf ve bilgisayar bilimcisi Hal Finney’e 10 Bitcoin gönderdi.

Bitcoin transferi 14 yaşında
18.01.2023 18:39
A+
A-

EKONOMİ SERVİSİ – Bitcoin’in bir fiyatı olmadan yapılan bu test işlemi kripto para ağları üzerindne yapılacak transferlerin de öncüsü oldu. Ağustos 2014’te hayatını kaybeden Finney, aynı zamanda Satoshi dışında Bitcoin’in yazılımını indirip çalıştıran ilk kişiydi.

Bitcoin fırtınasını 2009 yılında ‘Satoshi Nakamoto’ adını kullanan kişi ya da kişiler başlattı. Sayıları onbini aşan kripto paraların öncüsü olan Bitcoin’i tedavüle çıkarmak için ‘madencilik’ adı verilen işlemi yapmak gerekiyor. Madencilikte çok güçlü bilgisayarlar çok zor matematik işlemlerini çözerek sınırlı sayıda Bitcoin üretebiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.