DOLAR 32,2873
EURO 34,6656
ALTIN 2409,589
BIST 10045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Zelenski’den Almanya’ya ‘Leopard’ tepkisi: Onları bize verin, bu bir oyun değil

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenksi, Almanya’nın Leopard 2 tanklarını gönderme konusundaki tereddütlerini eleştirdi. Alman ARD televizyonuna konuşan Zelenski, “Bu bir oyun değil, bu bir şeyi ispat etme konusu da değil” dedi.

Zelenski’den Almanya’ya ‘Leopard’ tepkisi: Onları bize verin, bu bir oyun değil
20.01.2023 02:51
A+
A-
blank

Almanya’nın Ukrayna’ya tank vermek için ön koşul sunduğu iddia edildi

Haberi Görüntüle

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Almanya’nın ülkesine Leopard 2 tanklarını göndermekte tereddüt etmesini eleştirdi.

Zelenski, Alman ARD televizyonuna yaptığı açıklamada, “Altı ay daha konuşabilirsiniz ama burada her gün insanlar ölüyor. Eğer elinizde Leopard tankları varsa, onları bize verin.” dedi.

Zelenski ayrıca Rusya ile olan savaşta Ukrayna’nın kendini savunduğunu ve Rusya’ya saldırmak gibi bir niyeti olmadığını da vurguladı.

Almanya’nın Leopard tankları konusunda çekimser kalmasını eleştiren Zelenski, “Bu bir oyun değil bu bir şeyi ispat etme konusu da değil. Biz Almanya’ya teşekkür ediyoruz bunu herkesin duymasını istiyorum. Ancak her gün insanlar ölüyor kadınlar tecavüze uğruyor.” diye konuştu.

Silahların susması ve Rusya’nın suçunu kabul etmesi halinde diplomatik adımların gelebileceği sinyalini veren Zelenski, her şeyin para olmadığını, paranın gidenleri geri getiremeyeceğini ve bazı yaraları tamir edemeyeceğini kaydetti.

SCHOLZ TAAHHÜTTE BULUNMAKTAN KAÇINMIŞTI

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, çarşamba günü Davos’ta Ukrayna’ya Leopard 2 tanklarının tedariki konusunda taahhütte bulunmaktan kaçınmıştı.

blank

Almanya’daki ABD’ye ait Ramstein hava üssünde bir araya gelecek Ukrayna temas grubunun en önemli konusu Leopard tanklarının Ukrayna’ya gönderilmesi olacak.

Leopard 2 tankları Almanya’da üretildiği için Almanya bu tartışmada kilit bir rol oynuyor.

Yasal olarak Alman üretimi silahların üçüncü taraflara transferinin Berlin hükümeti tarafından onaylanması gerekiyor.

Polonya ve Finlandiya, Ukrayna’ya Leopard 2 tanklarını teslim etmeye hazır olduklarını açıklamıştı.

Almanya’nın ürettiği Leopard tankları Avrupa’da Danimarka, Finlandiya, Yunanistan, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, İsveç, İspanya, Çekya, Türkiye ve Macaristan gibi AB ve NATO ülkelerinin ordularında bulunuyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.