DOLAR 32,6024
EURO 34,7737
ALTIN 2492,686
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Zambiya’da karşıdan karşıya geçerken telefon kullananlara para cezası

Zambiya’daki yetkililer, yayaların kulaklık takarken veya cep telefonuyla konuşurken karşıdan karşıya geçmesini yasaklayan bir yasa çıkardı.

Zambiya’da karşıdan karşıya geçerken telefon kullananlara para cezası
01.02.2023 22:01
A+
A-

Zambiya’da yeni yasadaki bir maddeye göre, bu yönetmeliğe aykırı davranan bir kişi suç işlemiş olur ve mahkumiyet üzerine 1000 Zambiya Kvaçası’nı (980 Türk Lirası)  aşmayan bir para cezasına çarptırılabilir.

Maddeye göre, yayaların kulaklık takarken veya cep telefonuyla konuşurken karşıdan karşıya geçmesi yasaklandı.

Karayolu güvenliğiyle ilgilenen kurumun sözcüsü Frederick Mubanga, yasanın karayolu kazalarını engellemeyi amaçladığını söylüyor. 

Mubanga açıklamasında "Yoldaki yayaların davranışlarını düzenlemenin bir yolu olarak, yolu yanlış kullanan yayaların cezalandırılması için bu önlemleri almamız gerekiyordu" dedi.

Sözcü, geçmişte sürücülere verilen cezalara ağırlık verildiğini ancak bundan sonra böyle olmayacağını da sözlerine ekledi

Mubanga, polisin para cezasını ödemeyen suçlular hakkında tutuklama emri olacağını söyledi.

polisi ve karayolu trafik teşkilatı yasayı uygulama yetkisine sahip.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.