DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Yeni Zelanda, Türkiye ve Suriye’deki depremler için 1,89 milyon dolarlık ek yardım yapacak

Yeni Zelanda, Türkiye ve Suriye’deki yardım çabalarını desteklemek için yaklaşık 1,89 milyon dolarlık ek insani yardım yapacağını açıkladı.

Yeni Zelanda, Türkiye ve Suriye’deki depremler için 1,89 milyon dolarlık ek yardım yapacak
10.02.2023 13:01
A+
A-

Dışişleri Bakan Yardımcısı David Parker, yaptığı açıklamada, depremlerin Türkiye ve halkları için yıkıcı olduğunu vurgulayarak Yeni Zelanda’nın afetten etkilenenlerin aileleri ve yakınlarının acısını paylaştığını kaydetti.

Parker, gönderilecek yardımların 1,26 milyon dolarının Türkiye’deki Dünya Programı (WFP) aracılığıyla iletileceğini, Çocuklara Yardım Fonuna (UNICEF) ise Suriye’de kullanılmak üzere yaklaşık 631 bin 500 bağışlanacağını belirtti.

Ayrıca Parker, iki ve acil durum destek uzmanının Türkiye’de arama ve kurtarma çabalarına destek için sahada bulunduğunu aktardı.

Malezya 3. insani yardım ekibini gönderdi

Öte yandan Malezya’nın 38 kişiden oluşan üçüncü insani yardım ekibi, "asrın felaketi" olarak nitelenen merkezli, 10 ili etkileyen depremlerden en çok etkilenen bölgelerden biri olan Adıyaman’a ulaştı.

Dışişleri Bakanı Zambry Kabir, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, "Elhamdülillah, Türkiye Cumhuriyeti Kuala Lumpur Büyükelçisi Emir Salim Yüksel ile yakın koordinasyonumuz sonucu 38 personelden oluşan 3. insani yardım ekibimizin Adıyaman’a konuşlandırılmasını sağladık." ifadesini kullandı.

Ekibin, 44 ton tıbbi ekipman ve malzeme getirdiği bölgede, Tip-3 sahra hastanesi kurması bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.