DOLAR 32,3789
EURO 34,7667
ALTIN 2429,979
BIST 9946,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Scholz: Göç, Avrupa’da sadece birlikte üstesinden gelebileceğimiz bir sınamadır

Almanya Başbakanı Scholz, AB’de demokrasi, hukuk devleti ve insan hakları temelinde ortak değerler kapsamında insancıl ve krizlere dayanıklı bir iltica sisteminin oluşturulması için çaba sarf edilmesi gerektiğini söyleyerek, “Göç, Avrupa’da sadece birlikte üstesinden gelebileceğimiz bir sınamadır. ” dedi.

Scholz: Göç, Avrupa’da sadece birlikte üstesinden gelebileceğimiz bir sınamadır
03.02.2023 23:01
A+
A-

Scholz, Başbakanı Giorgia Meloni ile yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

İtalya ve Almanya’nın siyasi, ekonomik ve kültürel olarak yakın bağları bulunan iki ülke olduğunu ifade eden Scholz, iki ülke hükümetlerinin yakın işbirliği içinde çalışmaya devam etme konusunda kararlı olduğunu belirtti.

Scholz, AB’de demokrasi, devleti ve insan hakları temelinde ortak değerler kapsamında insancıl ve krizlere dayanıklı bir iltica sisteminin oluşturulması için çaba sarf edilmesi gerektiğini söyleyerek, “Göç, Avrupa’da sadece birlikte üstesinden gelebileceğimiz bir sınamadır. ” dedi.

Bunun sorumluluk ve dayanışma dengesi içinde olması gerektiğini vurgulayan Scholz, “Burada (AB’de) kalma hakkı olmayanlar elbette geldikleri ülkeye dönmelidir. Bu konuda anlaşmalar yapmak zorundayız. Bunun karşılığında AB’ye etmenin yasal yolları olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Avrupa’nın göçe ihtiyacı var." diye konuştu.

Meloni: Göçün temel nedenleri ele alınmalı

İtalya Başbakanı Meloni de göçün temel nedenlerini ele almadan bu konunun çözülemeyeceğini belirterek, "Temel nedenleri ele almadan bu hareketi (göçü) durduramazsınız." şeklinde konuştu.

İtalya’nın insanların göç ettiği ve transit olarak kullandığı ülkelerle işbirliği içinde olmak ve yoksullukla mücadele etmek istediğini vurgulayan Meloni, "Avrupa’nın bu tür sorunları çözme kapasitesine sahip olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.