DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Polonya Devlet İtfaiyesi Şefi Bartkowiak: 12 kişiyi kurtardık ve 12 dünya kurtarmış olduk

Polonya Devlet İtfaiyesi Şefi Andrzej Bartkowiak, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan depremler sonrası arama kurtarma çalışmalarına destek veren ekibin elinden geleni yaptığını belirterek, “12 kişiyi kurtardık ve 12 dünya kurtarmış olduk.” dedi.

Polonya Devlet İtfaiyesi Şefi Bartkowiak: 12 kişiyi kurtardık ve 12 dünya kurtarmış olduk
16.02.2023 12:01
A+
A-

Bartkowiak, Polonyalı arama kurtarma ekiplerinin bölgelerinde yürüttüğü çalışmaları, Türkiye’den Varşova’ya dönüşlerinde havalimanında AA muhabirine anlattı.

Türkiye’de çalışan Polonyalı ekiplerin elinden gelenin en iyisini yaptığını belirten Bartkowiak, itfaiyeciler için bir can bile kurtarmanın çok önemli olduğunu ifade etti.

Bartkowiak, "Türkiye’ye yardım edebildiğimiz için mutluyum. 12 kişiyi kurtardık ve 12 dünya kurtarmış olduk. Türkiye’ye kalpten sevgilerimi iletiyorum." diye konuştu.

Polonyalı Krawczyk, Türkçe başsağlığı diledi

Polonyalı ekibi karşılayanlardan Pawel Krawczyk de ülkesinden Türkiye’ye giden kurtarma ekipleriyle gurur duyduğunu vurgulayarak, "Çünkü orada çok büyük iş yaptılar, birçok kişi kurtardılar. Böyle durumlarda bu şekilde davranmalıyız." dedi.

Demeç verirken Türkçe konuşmayı tercih eden Krawczyk, kendi çabalarıyla Türkçe öğrendiğini vurgulayarak, "Deprem nedeniyle çok üzgünüm, başınız sağ olsun." ifadesini kullandı.

6 saatte Türkiye’ye gitmeye hazır hale gelmişlerdi

Polonya’nın Türkiye’ye gönderdiği kurtarma ekibi 6 saatte Türkiye’ye gitmeye hazır hale gelmiş ve sonrasında ekibe ilave bazı madenciler de deprem bölgesine ulaşmıştı.

Polonya, medikal ekipmanlar, doktor ve hemşirelerle bir de sahra hastanesi göndermiş ve ekipler Adıyaman’ın Besni ilçesinde görev yaparak 12 kişiyi kurtarmıştı.

Varşova yönetimi, son olarak destekler çerçevesinde stratejik rezervlerinden jeneratör, battaniye ve kışlık çadırın bulunduğu 3 yardım tırını, yanında bazı talep edilen ilaçlarla Türkiye’ye gönderme kararı almıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.