DOLAR 32,5704
EURO 34,9058
ALTIN 2438,43
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Pakistan’da yaklaşık 220 milyon kişi elektriksiz kaldı

Pakistan’da ülke çapında bir elektrik kesintisi, yaklaşık 220 milyon insanı elektriksiz bıraktı. Ülkedeki yakıt krizi ise devam ediyor.

Pakistan’da yaklaşık 220 milyon kişi elektriksiz kaldı
23.01.2023 10:01
A+
A-

Bakanlığı, ilk raporlara göre ülkenin Ulusal Şebekesinin sabah 7.34’te kapandığını ve güç sisteminde yaygın bir arızaya neden olduğunu söyledi.

Açıklamada, "Sistem bakım çalışmaları hızla ilerliyor" ifadelerine yer verildi.

Bakanlık, başkent İslamabad ve Peşaver şehrinde sınırlı sayıda şebekenin elektriğe kavuştuğunu açıkladı.

Kesintinin ne kadar süreceği henüz belli değil ve ülkenin çeşitli yerlerinde elektriğin yeniden sağlanması için çalışmalar sürüyor.

Kesinti, ülkenin kırılgan ekonomisi ve ciddi bir enerji krizi de dahil olmak üzere birçok zorlukla mücadele etmeye devam ederken ortaya çıktı.

Bu ayın başlarında, Başbakan Şehbaz Şerif tüm federal departmanlara enerji tüketimlerini yüzde 30 oranında azaltmalarını söylerken, hükümeti tüm pazarların 20:30’a kadar ve restoranların 22:00’a kadar kapanmasını istedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.