DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Pakistan Başbakanı Şerif dayanışma göstermek için Türkiye’ye geliyor

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, “asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından dayanışma göstermek için Türkiye’ye gelecek.

Pakistan Başbakanı Şerif dayanışma göstermek için Türkiye’ye geliyor
15.02.2023 12:01
A+
A-

Yarın Ankara’da olması planlanan Başbakan Şerif’in, Cumhurbaşkanı ile görüşmesi bekleniyor.

Depremin 3’üncü günü Türkiye’ye geleceğini açıklayan Şerif, ziyaretini ertelemişti.

Şerif, merkezli depremlerin çok yıkıcı olduğunu ifade ederek "Türkiye’nin tarih boyunca, depremler, seller ve zor zamanlarda Pakistan’ın yanında durduğu gibi bu keder anında biz Türkiye’nin yanınızda duruyoruz; tıpkı bir aile gibi." dedi.

sebebiyle binlerce kişinin hayatını kaybettiğini ve önemli ölçüde mal kaybı yaşandığını hatırlatan Şerif, "Depremin yaşandığı gün kardeşim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile konuştum. O günden bu yana biz yardım malzemelerini ve kara yolu göndermek ile meşgulüz." diye konuştu.

Şerif, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Muhammed Amjad Khan Niazi’nin Türkiye’ye büyük miktarda yardım malzemesi gönderebilmek için önerisinde bulunduğunu aktararak Pakistan Hava Kuvvetleri ve Pakistan Uluslararası Havayollarının (PIA) Türkiye’ye personel taşımakla meşgul olduğunu vurguladı.

Pakistan’ın gönderdiği yardımlar

Ulusal Afet Yönetim Ajansı (NDMA), bazı siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri, ülkenin çeşitli şehirlerinde Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için yardım noktaları oluşturdu.

Al Khidmat Vakfı, Khubaib Vakfı ve Beytüsselam Refah Vakfı ile Pakistan’dan çeşitli STK’ler, deprem bölgesinde sahada faaliyetlerini sürdürüyor.

Pakistan, 7 Şubat’tan bu yana Türkiye’ye destek için 16 uçak göndermişti. Bu yardımlardan ikisi ve Türk Silahlı Kuvvetlerine ait uçaklarla taşınmıştı. Diğer yardımlar ise Pakistan Hava Kuvvetleri ve PIA’ya ait 14 uçak seferiyle Türkiye’ye ulaştırılmıştı.

Pakistan’dan Türkiye ve Suriye’ye kara yolundan ulaştırılmak üzere yardım malzemesi taşıyan 16 tır, 11 Şubat’ta yola çıkmıştı.

İslamabad yönetimi, ülke genelinde devlete bağlı okullarda yardım toplanmasını kararlaştırmıştı.

Bakanlar Kurulunun tüm üyelerinin bir aylık maaşları ve tüm devlet çalışanlarının maaşlarının bir günlük kısmının, oluşturulan yardım fonuna bağışlanmasına karar verilmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.