DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kuzey Makedonya’da depremzedeler için bağış toplandı

Kuzey Makedonya’da bir yerel televizyonda, “asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler için “Türkiye ve Suriye için birlikteyiz” konulu bağış toplama programı düzenlendi.

Kuzey Makedonya’da depremzedeler için bağış toplandı
13.02.2023 15:01
A+
A-

Kuzey Makedon’ya "Kanal 5" televizyonunda canlı olarak yayınlanan bağış toplama programına, ülkedeki hükümet yetkilileri, siyasiler, iş dünyasından temsilciler, doktorlar, sanatçılar, sivil toplum temsilcileri ve farklı konuklar katılarak Türkiye ve için bağışta bulunma çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski, "Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için dayanışma ve insanlık göstermeye devam edelim. Herkes elinden geldiğince yardım etsin." dedi.

[Fotoğraf: AA]

Kuzey Makedonya Başbakanı Dimitar Kovaçevski de depremde sağ kurtulanların yalnız bırakılmaması gerektiğini ifade ederek, "Kapsamlı bir insani yanıta ihtiyaç var. İnsanların şimdi yardıma ihtiyacı var. Vatandaşları, elinden geldiğince bağış yapmaya ve yardım etmeye çağırıyorum." ifadelerini kullandı.

"İki ülke hakları arasında özel ilişkiler bulunuyor"

Kuzey Makedonya İçişleri Bakanı Oliver Spasovski de Kuzey Makedonya’nın en zor anlarda Türkiye’den sürekli destek aldığını anımsatarak, iki ülke halkları arasında özel ilişkiler bulunduğunu söyledi.

Spasovski, "Devletin sunabileceği yardım belki küçük olabilir ancak (yardımın) nasıl bir vakitte yapıldığına bakılırsa son derece büyük bir yardım." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, Üsküp Belediye Başkanı Danela Arsovska, başında bulunduğu belediyenin Türkiye’deki depremle ilgili yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ülkedeki en büyük Makedon muhalefet partisi olan VMRO-DPMNE Genel Başkanı Hristiyan Mickoski de vatandaşlara bağışta bulunmaları çağrısı yaptı.

Programa katılanlar arasında yer alan Makedonya-Türkiye Odası (MATTO) Başkan Yardımcısı İmer Selmani ie TRT’de yayınlanan Balkan Ninnisi dizisi oyuncularından Üsküplü Emine Halil ve Suzan Akbelge de vatandaşlara bağış yapmaları çağrısında bulundu.

Programda depremzedeler için bağış toplanırken kampanyanın devam etmesi dolayısıyla miktara ilişkin henüz bilgi paylaşılmadı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.