DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İtalya Başbakanı Meloni, AB Liderler Zirvesinin sonuçlarından memnun

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, olağanüstü yapılan Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi’nin sonuçlarından son derece memnun olduğunu bildirdi.

İtalya Başbakanı Meloni, AB Liderler Zirvesinin sonuçlarından memnun
10.02.2023 19:01
A+
A-

Brüksel’de dün olağanüstü yapılan Liderler Zirvesi sonrasında basın toplantısı düzenleyen Meloni, "İtalya’nın bu AB Zirvesi’nde elde ettiği sonuçlardan son derece memnunum. Özellikle de hassas konularda atılan önemli adımlardan memnunum." dedi.

AB Liderler Zirvesi’nde konusunda dün bir ilk yaşandığını vurgulayan Meloni, "Göç konusunda yaklaşım değişti ve bu dün ilk kez kağıda döküldü. ‘Düzensiz göç, bir Avrupa problemidir ve Avrupa çözümü gerekir’, bu cümle ilk kez AB belgelerinde yazılı olarak geçti." diye konuştu.

Akdeniz’de düzensiz göçmenleri kurtaran sivil toplum kuruluşlarına ait gemiler için bir arama kurtarma temas grubu kurulduğunu ama bunun daha önce hiç işlemediğini anlatan Meloni, "Bu oluşum yeniden ele alındı ve tekrar faaliyete geçmesi konuşuluyor. Zirvede bana göre somut adımlar konusunda ilerleme var." ifadelerini kullandı.

Meloni, düzensiz göçün önüne geçmek için şimdilerde İtalya’nın yaptığı gibi AB’nin de Afrika’ya yönelik çalışmalarda aktif olmasını istediklerini dile getirdi.

AB sınırlarının korunmasının bu zirvenin sonuç bildirgesine girdiğine vurgu yapan Meloni, AB’nin geri dönüş mekanizmasını da güçlendirmesi gerektiğini söyledi.

"Paris’teki görüşme siyasi açıdan yanlıştı"

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, dün Başbakanı Olaf Scholz’le beraber Paris’te Zelenskiy ile görüşmesini eleştirdiği hatırlatılan Meloni, bunun Paris – Roma hattında soğukluğa yol açtığı şeklinde yorumları kabul etmedi.

Başbakanı, bu üçlü görüşmeyi İtalya davet edilmediği için eleştirdiği yorumları için ise "Bence doğru olan Zelenskiy ve 27 üyenin birlikte fotoğraf vermesiydi. Bu tema, Paris’teki karede yoktu. Paris’teki görüşme siyasi açıdan yanlıştı. Bir şeyler yolunda gitmediğinde bunu söylemek zorundayım." ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.