DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İsveç Dışişleri Bakanı Billström: Türkiye’de yaşanan felaketin acısını paylaşıyoruz

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Türkiye’nin acısını paylaştıklarını belirterek, Türkiye ve Suriye’ye 37 milyon kron (yaklaşık 3 milyon 558 bin dolar) yardım gönderdiklerini söyledi.

İsveç Dışişleri Bakanı Billström: Türkiye’de yaşanan felaketin acısını paylaşıyoruz
15.02.2023 14:01
A+
A-

Parlamentosunda konulu oturumdan önce açıklama yapan Billström, "asrın felaketi" olarak nitelenen merkezli depremler nedeniyle Türkiye ve halkıyla dayanışma içinde olduklarını vurgulayarak, "Türkiye’de yaşanan felaketin acısını paylaşıyoruz. İsveç bu felakete kayıtsız kalmayarak, 37 milyon kron maddi yardımın yanı sıra bölgeye arama ve kurtarma ekibi gönderdi." dedi.

Billström, "Türkiye’ye yardıma devam edeceğiz ve elimizden geleni yapacağız. Brüksel’de (AB) Komisyonunun Başkanlığında yapacağımız bir toplantıda Türkiye ve Suriye için ekonomik ve sosyal yardımları ele alacağız." ifadesini kullandı.

İsveç’in NATO’ya üyelik başvurusu

İsveç’in NATO’ya üyelik başvurusuna ilişkin de Billström, şu değerlendirmelerde bulundu:

"NATO konusunda geçen sene İspanya’nın başkenti Madrid’de Finlandiya, İsveç ve Türkiye arasında imzalanan Üçlü Muhtıra devam ediyor. Biz de bu anlaşmaya uyuyoruz. Doğal olarak en son Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu aradığımda felaketini konuştuk. Felaket daha önemli. İleri tarihlerde konusunu konuşuruz."

Bakan Billström, Parlamentoda yaptığı konuşmada da İsveç’in güvenilir bir NATO müttefiki olacağını belirterek, "Teröre karşı mücadele Türkiye, ile yaptığımız Üçlü Muhtıra’nın bir parçası. Bütün taahhütlerimizi yerine getireceğiz." dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.