DOLAR 32,5517
EURO 34,9062
ALTIN 2423,98
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Eski kick boksçu Andrew Tate’in Romanya’daki gözaltı süresi 30 gün daha uzatıldı

Romanya’da, suç örgütü üyesi olmak ve insan kaçakçılığı yapmak dahil çeşitli suçlardan gözaltına alınan eski kick boksçu Andrew Tate’in gözaltı süresi 30 gün daha uzatıldı.

Eski kick boksçu Andrew Tate’in Romanya’daki gözaltı süresi 30 gün daha uzatıldı
20.01.2023 21:01
A+
A-

Organize Suçları ve Terörü Şube Müdürlüğü (DIICOT) Sözcüsü Ramona Bolla, soruşturmayı yürüten savcıların dün mahkemeden Aralık 2022’de çeşitli suçlardan gözaltına alınan Andrew ve kardeşi Tristan Tate’in de aralarında bulunduğu 4 kişinin gözaltı süresinin 30 gün daha uzatılmasını talep ettiğini söyledi.

Bolla, hakimin, söz konusu talebi bugün kabul ettiğini belirtti.

Sosyal fenomeni olan 36 yaşındaki Andrew Tate, dün hesabından yaptığı paylaşımda, "Kanıt aradıkları için gözaltındayım. Suçsuz olduğumuz için hiçbir zaman bulamayacakları kanıtı." ifadesini kullandı.

Suçsuz olduklarını kanıtlayan ifade ve somut delillerin görmezden gelindiğini belirten Tate, hakkında yürütülen davanın siyasetle ilgili olduğunu savundu.

Söz konusu 4 kişinin gözaltı süresi 31 Aralık 2022’de de 30 gün uzatılmıştı. Andrew Tate, kararı temyize götürmüştü ancak talebi reddedilmişti.

İnsan ticareti soruşturması

Andrew ve Tristan Tate’in de aralarında olduğu 4 kişi, insan ticaretine ilişkin soruşturma kapsamında 29 Aralık 2022’de Romanya’da gözaltına alınmıştı.

Tate ve kardeşine ait olan ve toplam değeri 3,9 milyon olduğu iddia edilen 10’dan fazla gayrimenkule ve otomobil koleksiyonuna el konulmuştu.

Savcılık açıklamasında, 4 şüphelinin insan ticareti yapmak ve suç örgütü kurmakla suçlandığı, grup tarafından cinsel istismara uğradığı iddia edilen 6 mağdurun tespit edildiği belirtilmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.