DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Çinli iki arama kurtarma ekibi ülkelerine döndü

Merkez üsleri Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve toplam 11 ili etkileyen depremlerde arama kurtarma çalışmalarına destek vermek amacıyla Türkiye’ye gelen Çinli ekiplerden ikisi, İstanbul Havalimanı’ndan ülkelerine döndü.

Çinli iki arama kurtarma ekibi ülkelerine döndü
16.02.2023 10:01
A+
A-

Kahramanmaraş’ta çalışmalarını tamamlayarak İstanbul’a gelen 11 kişilik ve 60 kişilik Çinli ekipler, ve Havalimanı işletmesi İGA yetkililerince karşılandı. 11 kişilik ekip aktarmalı Guangzhou’ya, 60 kişilik diğer ekip ise Wuhan’a geri döndü.

Gönüllü gelen 11 kişilik Çinli ekibin başkanı Yuan Jiongming, bölgesinde yaşadıklarının çok üzücü ve acıklı olduğunu söyledi.

Daha fazla insanı kurtarmak istediklerini, bunun için büyük çaba gösterdiklerini ifade eden Yuan Jiongming, "Enkazdan 11’i yaralı olmak üzere 12 kişiyi çıkardık. Bir kişiyi de ölü çıkardık. Çin’de de bunun kadar büyük olmasa da benzer bir trajedi gördük. Ama bu çok daha büyük bir felaket." dedi.

Deprem bölgesinde çok şey yaşadığını anlatan Yuan Jiongming, "Ama aklımda sadece halkının cana yakınlığı kalsın istiyorum." ifadesini kullandı.

Bilet ve pasaport işlemlerini tamamlayan Çinli ekip için İGA’da uğurlama töreni düzenlendi.

Törende, Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilcisi Büyükelçi Ayşe Sözen Usluer, Çinli ekibe plaket verdi. Çinli ekip Türk bayrağı açılarak fotoğraf çekilmesinin ardından ülkelerine uğurlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.