DOLAR 32,2676
EURO 34,7342
ALTIN 2405,56
BIST 10298,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Biden: Afganistan kaynaklı ‘ulusal acil durum’ devam etmeli

ABD Başkanı Joe Biden, Afganistan’daki insani ve mali krizin ABD ulusal güvenliği ve dış politikası için “olağanüstü tehdit” oluşturmaya devam ettiğini belirterek, bu kapsamda ilan edilen “ulusal acil durumun” devam etmesi gerektiğini bildirdi.

Biden: Afganistan kaynaklı ‘ulusal acil durum’ devam etmeli
04.02.2023 00:01
A+
A-

Afganistan’daki insani kriz ve ekonomik çökme olasılığı üzerine, 11 Şubat 2022’de ABD’de ilan edilen "ulusal acil durumun" süresinin uzatılması için Başkan Joe Biden, Kongre’ye mektup gönderdi.

Biden, Afganistan’da güvenliği, su, hijyen, barınma, COVID-19 dahil birçok alandaki temel insani ihtiyaçların derinleşmesi ve ülke ekonomisinin giderek kötüleşmesiyle çöküş potansiyelinin, ABD’nin ulusal güvenliği ve dış politikası için "alışılmadık ve olağanüstü" bir tehdit oluşturmaya devam ettiğini kaydetti.

Bu kapsamda, ABD’de bulunan "Da Bankası"na (DAB) ait belli mülklerin ABD’li kurumlar tarafından korunmasının da son derece önemli olduğunu vurgulayan Biden, bunun Afganistan halkının refahı için oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Biden, terör mağdurlarının temsilcileri dahil olmak üzere çeşitli tarafların DAB’ın mülklerine karşı yasal iddialarda bulunduklarını belirterek, bu mülke erişimin 14064 sayılı icra emri kapsamında engelleme getirildiğini aktardı.

Başkan Biden, bu nedenle 11 Şubat 2023’te aksi yönde karar alınmadığı sürece kendiliğinden feshedilecek olan ulusal acil durumun devam etmesi için bu bildirimi yaptığını kaydetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.