DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

BAE, Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için 22 yardım uçağı gönderdi

Birleşik Arap Emirlikleri’nin Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle Türkiye ve Suriye’ye şu ana kadar 22 yardım uçağı gönderdiği belirtildi.

BAE, Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için 22 yardım uçağı gönderdi
10.02.2023 05:01
A+
A-

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) haber ajansı WAM’da, Türkiye ve Suriye’ye yapılan insani yardımlarla ilgili bilgilere yer verildi.

Habere göre, Abu Dabi yönetimi, kurduğu hava köprüsüyle Türkiye ve Suriye’de depremden zarar görenler için 640 ton yardım malzemesi taşıyan 22 uçak gönderdi.

Suriye’ye malzemelerinin yanı sıra 515 çadır taşıyan 7 uçak, Türkiye’ye ise arama kurtarma ekiplerinin yanı sıra tam donanımlı bir mobil sahra hastanesini taşıyan 15 uçak gönderildi.

Habere göre, sahra hastanesinde acil servis, ameliyathane, yoğun bakım üniteleri ile poliklinikler, laboratuvar, eczane, röntgen ve tomografi hizmetlerinin yanı sıra 50 yatak kapasiteli servisler bulunuyor.

Savunma Bakanlığı, 7 Şubat’ta, BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan’ın talimatıyla, Türkiye ve Suriye’de depremden zarar görenlere destek olmak için "Yiğit Süvari 2" operasyonunu başlatmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.