DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Azerbaycan’dan gelen yardımların içindeki notlar duygulandırıyor

Azerbaycan’dan, “asrın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya’ya gönderilen yardımlara iliştirilen notlar yüreklere dokunuyor.

Azerbaycan’dan gelen yardımların içindeki notlar duygulandırıyor
15.02.2023 11:01
A+
A-

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Malatya’ya çeşitli ülkelerden ve kentlerden gönderilen yardımlar ulaşmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Azerbaycan’dan gönderilen, giysi, ve battaniye gibi malzemelerin bulunduğu tır, Malatya’ya ulaştı.

Kentteki bir okulun deposuna yerleştirilen ve sınıflandırılan malzemelerde duygu dolu notlar, gofret ve mektuplar ile para bulundu.

[Fotoğraf: AA]

Giysilere iliştirilen bir notta, "Merhaba çocuklar benim adım Reyhan. Azerbaycanlı bir kızım. İnşallah sizler de evinize dönersiniz. Allah’ım sizleri korusun." ifadesi yer alıyor.

Bir başka yardım malzemesinde ise "Allah yar ve yardımcınız olsun. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyoruz. Canımızla, kanımızla sizinleyiz Türkiye’m." yazılı not bulundu.

Bir notta ise hayırsever kişi duygularını şu ifadelerle paylaştı:

"Geçmiş olsun, olarak kalbimiz sizinle. Çok çok güzel günlerde kullanmanız dileğiyle. Gardaşlarımız, Allah sizleri korusun. Biz sizinleyiz, dualarımızdasınız"

Yün patiklere iliştirilen nota, "Patikler temiz, çeyizimden" yazıldığı görüldü.

Mektupları okurken duygulandı

İl Milli Müdürü Hatice Özdemir, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi.

Depremin hemen ardından başta Cumhurbaşkanı olmak üzere tüm yetkililerin kendilerine destek verdiğini belirten Özdemir, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in de kendilerini aradığını, daha sonra da Malatya’ya geldiğini söyledi.

[Fotoğraf: AA]

Özdemir, kente yardımların da ulaştığını ifade ederek, Türkiye’nin her yerinden koşarak geldikleri için tüm öğretmenlere, idarecilere ve Arama ve Kurtarma Birimine teşekkür etti.

dolayısıyla destek veren, yardım sunan herkese teşekkür ettiklerini belirten Özdemir, "Azerbaycan’dan gelen notlar, mektuplar bizi çok hüzünlendirdi. Biliyoruz ki zaten Azerbaycan bizim kardeşimiz. İnsanlar çeyizindeki eşyaları göndermiş, küçük bir çocuk gofret göndermiş, bunlara notlar iliştirilmiş. Bu büyük bir felaket ama Türkiye Cumhuriyeti olarak bu birliktelik ve güçle bunun üstesinden geleceğiz." dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.