DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Azerbaycan ve Gürcistan’dan gelen 80 yardım tırı Sarp Sınır Kapısı’ndan giriş yaptı

“Asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler için Azerbaycan ve Gürcistan’dan yardım malzemesi getiren 80 tır, Sarp Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye girdi.

Azerbaycan ve Gürcistan’dan gelen 80 yardım tırı Sarp Sınır Kapısı’ndan giriş yaptı
11.02.2023 23:01
A+
A-

 Azerbaycan ve Gürcistan’da depremzedeler için toplanan ve temel yaşam malzemelerini taşıyan 80 tır, sınır kapısından geçti. Tırlar bölgelerine ilerliyor.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de toplanan yardım malzemelerini kendi tırıyla gönüllü olarak deprem bölgesine götüren Tuğrul Bozkurt, Azerbaycanlıların Türkiye’deki depreme çok üzüldüğünü yakından gördüğünü söyledi.

Bir gündür yolda olduğunu ifade eden Bozkurt, "Kardeşlerimiz bizim için yardım toplamış, ben de onları taşıyorum. En kısa sürede yardım malzemelerini deprem bölgesine götürmek istiyorum. Azerbaycan’da ‘gardaşım’ deyip bana sarılanları, ağlayanları gördüm. Bana her zaman yanımızda olduklarını söylediler. Anlatılmaz, çok güzel bir duygu. Hepsi birer kardeş gibi yoldaş gibi, iyi ki varlar." dedi.

[Fotoğraf: AA]

"Gürcistan olarak elimizden geleni yapıyoruz"

Gürcistan’dan deprem bölgesine yardım götüren tırın şoförü Irakli Kiknadze de Türkiye’deki depremler dolayısıyla çok üzüldüklerini belirtti.

Yardım malzemeleri arasında yatak, yastık, battaniye, çocuk bezi gibi ürünler olduğunu dile getiren Kiknadze, tüm Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerini ifade etti.

Türkiye’nin korkunç bir deprem yaşadığını kaydeden Kiknadze, "Televizyonlarda, sosyal medyada görüyoruz. Bakmak istemiyoruz. Çok korkunç. İnsanlar ölüyor. olarak elimizden geleni yapıyoruz. Devletimiz arama kurtarma ekibi gönderdi. Ufak bir yardım. Biz küçük bir ülkeyiz. Gürcistan olarak, Gürcü halkı olarak Türk halkının yanındayız." diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.