DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

ABD’deki Müslüman kuruluşlarından depremzedelere 100 milyon dolar yardım

ABD’deki Müslüman örgütlerin çatı kuruluşu ABD Müslüman Örgütleri Konseyi (USCMO), Türkiye’deki depremzedeler için yaklaşık 100 milyon dolarlık nakdi ve ayni yardım topladıklarını duyurdu.

ABD’deki Müslüman kuruluşlarından depremzedelere 100 milyon dolar yardım
12.02.2023 01:01
A+
A-

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin vurduğu bölgelere yurt dışından yardımlar hız kesmeden devam ediyor.

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen merkezli depremlerden etkilenen bölgelere bir yardım eli de Amerikalı Müslümanlar tarafından uzatıldı.

ABD’deki Müslüman örgütlerin çatı kuruluşu Müslüman Örgütleri Konseyi (USCMO), yaptığı yazılı açıklamada, “Amerikalı Müslümanlar, sadece birkaç gün içinde, zor durumdaki kardeşlerini desteklemek için yaklaşık 100 milyon dolarlık nakdi ve ayni yardım topladı.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada sözlerine yer verilen USCMO Genel Sekreteri Usama Cemal, "İhtiyaç anında yıldırım hızında yardıma koşmak, Amerikan Müslüman topluluğumuzun alamet-i farikası haline geldi" değerlendirmesinde bulundu.

Amerikan Müslüman insani yardım kuruluşları, bölgesine 24 saatten daha kısa bir süre içinde, kurtarma ekipleri ve yardım malzemelerini gönderdiğini belirten Cemal, "Amerikalı Müslümanlara acil yardım çağrımız iletildikten sonraki ilk gün içinde toplumumuzun her kesiminden nakdi ve ayni yardımlar yağmaya başladı. Topluluğumuzun bağışladığı yardım malzemelerinin taşınmasında cömert hizmetlerinden dolayı Türk Hava Yolları Türkiye Hava Yolları’na da teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.