DOLAR 32,3784
EURO 34,7323
ALTIN 2432,679
BIST 10041,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Trabzon’da karla mücadele başladı

Trabzon’da etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle kapanan 24 mahalle yolunu tekrar ulaşıma açma çalışmaları sürüyor.

Trabzon’da karla mücadele başladı
03.02.2023 15:01
A+
A-

Trabzon’da hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte önceki gün etkisini gösteren ile şehrin birçok noktası beyaza büründü.

Etkili olan kar yağışı ile birlikte Trabzon’un Araklı ilçesinde 4, Arsin ilçesinde 6, Çaykara ilçesinde 5, Hayrat ilçesinde 3, Köprübaşı ilçesinde 3 ve Sürmene ilçesinde 3 olmak üzere toplam 24 mahalle yolu ulaşıma kapandı.

Aralıklarla devam eden kar yağışı öncesinde tüm ekiplerini teyakkuz halinde bulunduran Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı kar yağışının başlamasıyla birlikte personelleri ile harekete geçerek kar küreme ve tuzlama çalışmalarını başlattı.

Ekipler, kapalı olan 24 mahalle yolunu tekrar ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürürken, iş makinesi operatörlerinin kemençe müziği eşliğindeki karla mücadele çalışmaları izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Uzungöl tekrar beyaza büründü

Trabzon’un Çaykara ilçesindeki dünyaca ünlü merkezi Uzungöl, tekrar beyaz gelinliğini giydi.

Yaz aylarında bölgeyi kaplayan çam ağaçları ve yemyeşil bitki örtüsü ile ilgi gören, kış aylarında ise beyaz örtüsüyle ayrı bir güzelliğe bürünen doğa harikası görsel şölen oluşturdu.

Yerli ve yabancı turistlerin yaz-kış ilgi gösterdiği Uzungöl’de de zaman zaman etkisini gösteren kar yağışına karşı ekipler yolun ulaşıma kapanmaması için teyakkuz halinde bekletiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.