DOLAR 32,2146
EURO 35,0845
ALTIN 2258,208
BIST 8807,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İstanbul’un şehir hastaneleri 1693 depremzedeye hizmet verdi

İstanbul’daki 4 şehir hastanesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkazdan kurtarılarak tedavi için kente getirilen 1693 afetzedeye hizmet verdi.

İstanbul’un şehir hastaneleri 1693 depremzedeye hizmet verdi
16.02.2023 18:01
A+
A-

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat’ta 7,7, Elbistan’da ise 7,6 büyüklüğünde meydana gelen depremlerden Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, ve da etkilendi. 11 ilde yıkıma yol açan depremlerin ardından başlatılan arama kurtarma çalışmalarında binlerce yaralı enkaz altından çıkarıldı.

Yaralı olarak kurtulanlar, ilk müdahalenin ardından Cumhurbaşkanlığı, (TSK), ile ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bünyesindeki uçak ve helikopterlerle bölgelerine yakın iller ile İstanbul, Ankara, İzmir, ve gibi şehirlere nakledildi.

6 bin 532 yaralı taburcu edildi

İstanbul’a ilk yaralı sevkinin yapıldığı 6 Şubat’ı 7’sine bağlayan geceden bu yana, depremzedeler kamu, özel ve üniversite hastanelerinde tedavi altına alındı.

Kentteki hastanelerde bugüne kadar tedavi gören 7 bin 884 kişiden 6 bin 532’si taburcu edildi.

Yoğun bakım hastalarının yüzde 39’u şehir hastanelerinde

Yaralı depremzedelerin büyük kısmının tedavisi de mega kentin büyük sağlık kompleksleri olan ve bünyesinde birçok hastaneyi barındıran Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi, Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi ile Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi’nde gerçekleştirildi.

Sağlıkla ilgili her türlü müdahalenin yapılabildiği, ileri teknoloji ve tıbbi imkanlarla donatılan 4 şehir hastanesinde şu ana kadar 1693 yaralı depremzedeye sağlık hizmeti sunuldu.

Yaralıların 971’i Başakşehir Çam ve Sakura, 460’ı Kartal Dr. Lütfi Kırdar, 154’ü Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın, 108’i de Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu şehir hastanelerinde tedavi gördü.

Başakşehir Çam ve Sakura’da 739, Kartal Dr. Lütfi Kırdar’da 408, Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın’da 102, Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu’nda 69 olmak üzere toplamda 1318 depremzede tedavisi tamamlanarak taburcu edildi, 375 yaralının ise tedavisi sürüyor.

İstanbul’a gelen ve yoğun bakım servislerinde yatan depremzedelerin yüzde 39’u da şehir hastanelerinde tedavi ediliyor.

Çocuk, gebe ve yetişkin hasta gruplarının normal servis veya yoğun bakımlarda tedavi gördüğü hastanelerde, bu süreç genel ve cerrahi, nefroloji, ortopedi ve yoğun bakım gibi birçok birimden hekim tarafından multidisipliner yaklaşımla yürütülüyor. Yaralı depremzedelere psikolog ve psikiyatristlerce de destek sağlanıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.